StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:27-03-2020
Bijgewerkt op:28-03-2020 10:51

'Berenjacht' razend populair.

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
  

Na een oproep op “Je bent Montfoortenaar als” op Facebook stroomden ook in Montfoort de  beren binnen. Zij zitten te wachten op de jagers in o.a. de volgende straten:

Brederode straat, Tijmhof, B. Zwederlaan, Waterviolier, Anne Franklaan, Waterlelie, Roelof de Roverlaan, Wilhelminastraat, Lieve Vrouwengracht, Bergstraat, Schoutstraat, Stadshouderslaan, Schepenenstraat, Tabakshof, Akkermunt, Jonker Fransstraat, Lange Kerkstraat, Hannie Schaftstraat, Kasteelplein, Jan de Rijkelaan, Heulestein, Wulverhorst, Damstraat, Poorterstraat, Johan de Ridderlaan, Om t Wedde, Maarschalklaan, Hortensiastraat, Jonker Fransstraat, Godfried van Rhenenlaan

Een initiatief om kinderen te vermaken is vanuit Australië en België overgewaaid naar Nederland. Mensen zetten massaal knuffels voor het raam zodat kinderen tijdens hun wandeling op ‘berenjacht’ kunnen.
Het initiatief is bedacht om kinderen af te leiden in deze coronacrisis. Het prentenboek ‘We gaan op berenjacht’ uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury zou de inspiratie zijn geweest voor de actie.
‘Wij gaan op berenjacht’

 

Het is de bedoeling dat mensen een knuffelbeer voor het raam zetten zodat kinderen tijdens hun wandeling op zoek kunnen naar de beren”, vertelt Nina, oprichter van de Facebookpagina ‘Wij gaan op berenjacht’.
Haar zus die in Australië woont, vertelde haar over de succesvolle berenjacht. ”In de eerste instantie dacht ik dat het hier niet zou werken vanwege de angst om naar buiten te gaan. Maar toen ik eenmaal de pagina had opgericht kwamen er veel reacties op.”

Op de pagina wordt benadrukt dat iedereen de regels van het RIVM in acht moet nemen. ”Als wij naar buiten gaan dan houden we ook rekening met de 1,5 meter afstand. Het niet de bedoeling dat we met zijn allen de straat op gaan.”

Knuffelberen door heel Nederland
Dat het een succes is in Nederland blijkt uit de foto’s van knuffels voor het raam die massaal op social media worden gedeeld. Via een document op Google Maps konden deelnemers aangeven waar er een knuffelbeer voor het raam staat. De site is overbelast en in Nederland staan inmiddels duizenden knuffelbeertjes voor het raam.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Oranje Top 30


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024