StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:24-01-2020
Bijgewerkt op:24-01-2020 15:56

Beschermd dorpsgezicht Linschoten wordt verminkt. Stichting Hugo Kotestein slaat alarm!

Bron: Peter Versloot
    

De oude kerk
Als het aan B&W van Montfoort ligt wordt de Linschotense dorpskern binnenkort in het hart geraakt. De eeuwenoude looproute tussen de Wingerd en het oude kerkje door moet dicht. Waarom? Omdat daar zo nodig een foyer moet komen. Daarmee zal het stijl zuivere monumentale kerkje worden verkleefd met de Wingerd, een oud schoolgebouw zonder enige allure. De nieuwe de foyer wordt een slecht huwelijk tussen twee partners van al te verschillend niveau. Niet mooi te krijgen. Het alleroudste stukje van het dorp wordt zo voorgoed verminkt.

Het oude kerkhofje
Ook het mooie, stille en niet meer gebruikte kerkhofje naast de oude kerk moet er aan geloven. Daar komt de nieuwe looproute. Nu nog een lommerrijk plekje waar een serene rust heerst. Middenin het hart van het oude dorp, uniek! Iets om bij stil te staan. letterlijk. Doodzonde om daar verkeer overheen te leiden. Maar dat is dus het plan.

De Nieuwe Zandweg
Het Weitje van Spruit aan de Nieuwe Zandweg is nu nog een mooie groene plek. Met prachtig uitzicht op de oude dorpskern. Maar als het aan de kerk en B&W ligt wordt daar gewoon een huis gebouwd. Even het bestemmingsplan wijzigen en hup! Grond meer waard, tel uit je winst. Volstrekt onnodig! Het is de bouwer alleen om geld te doen.

Alternatief
En al deze plannen van de Hervormde Kerk moeten er in de Gemeenteraad als één geheel doorgedrukt worden. Terwijl dit allemaal niet hoeft. Volgens De Stichting Hugo Kotestein zijn er ook andere mogelijkheden om het ruimtegebrek van de Kerk op te lossen. Denk aan het maken van een souterrain onder de Wingerd. En waarom kan de pastorie niet worden gerealiseerd op de plek van het bestaande huis van Spruit zodat het Weitje groen kan blijven ? Maar dan moet je dat wel willen onderzoeken. En dat wil men niet. Zijn er in Montfoort nog bestuurders die echt hart hebben voor het oude Linschoten?  En wil de Hervormde Gemeente echt het dorp bruuskeren en zo met de rug naar het dorp gaan staan? 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Goud van Oud
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020