StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:30-10-2019
Bijgewerkt op:30-10-2019 15:30

Terugkeer bibliotheekvoorziening volgend jaar

Bron: gemeente Montfoort
    

Gemeenteraad stemt in met raadsvoorstel Huis van Ervaring

In de raadsvergadering van 28 oktober heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel rondom de terugkeer van de bibliotheekvoorziening. Dat betekent dat het Huis van Ervaring, de bibliotheekvoorziening voor alle inwoners van de gemeente, in 2020 haar deuren zal openen in Montfoort en Linschoten. Bibliotheek Het Groene Hart zal als operationeel projectleider de bibliotheekvoorziening in Montfoort en Linschoten opstarten en inrichten. Hierbij trekt zij samen op met SWOM en gemeente Montfoort. De nieuwe bibliotheekvoorziening komt er voor zowel jeugd als volwassenen.

Lokale samenwerking

Met ingang van 1 januari 2020 wordt een overeenkomst aangegaan met Bibliotheek Het Groene Hart. Zij gaat als partner uitvoering geven aan de wettelijke taken van de bibliotheekvoorziening en werkt hierbij, op basis van de Montfoortse kaders, zoveel mogelijk samen met lokale partners. Door het partnerschap dat de gemeente aangaat met SWOM, kan de bibliotheekvoorziening maatschappelijk worden verankerd in de gemeente. Zo biedt het partnerschap onder andere de verbinding met het DoeMeeHuis.

Concept: Huis van Ervaring

Op basis van de wettelijke en beleidsmatige kaders en de lokale behoefte is gekomen tot het concept van de bibliotheekvoorziening voor de gemeente Montfoort: Huis van Ervaring. Een plek waar iedere inwoner kan meedoen en ervaring kan halen en brengen. Dit concept stoelt op de volgende twee speerpunten, specifiek voor de bibliotheekvoorziening:

  • Focus op het ontwikkelen van leesplezier en leesontwikkeling bij jeugd.
  • Aanpak van laaggeletterdheid (taal/digitaal en rekenen).

Groeimodel

Het plan zoals dat er nu ligt betreft een groeimodel: er wordt klein begonnen en van daaruit uitgebouwd naar meer. Het Huis van Ervaring is vanaf volgend jaar in elk geval te vinden in het DoeMeeHuis in Montfoort en voor Linschoten wordt gekeken naar De Brede Vaart. Wanneer de opening exact is, is nu nog niet bekend. Partijen werken er hard aan dit zo snel mogelijk te laten plaatsvinden. Inwoners worden de komende periode uitgebreid geïnformeerd over de voortgang en ontwikkelingen rondom de nieuw te realiseren bibliotheekvoorziening in Montfoort en Linschoten. Het concept wordt in 2020 en 2021 verder ontwikkeld. Eind 2021 komt er een evaluatie van waaruit definitieve afspraken worden gemaakt.

Betaalbaar en toekomstbestendig

Om voorzieningen betaalbaar te houden, is bekeken welke samenwerkingen er mogelijk zijn en welke er ontwikkeld kunnen worden om invulling te geven aan de bibliotheekvoorziening. Door slim combineren is namelijk meer maatschappelijke meerwaarde te creëren en is de bibliotheekfunctie ook toekomstbestendig. De koppeling tussen het binnen- en buitenschools leren is gericht op het verbeteren van de ontwikkelingskansen van kinderen en met name de positie van kwetsbare kinderen. Daarom wordt onderzocht of de bibliotheekvoorziening in de toekomst een plek kan krijgen in het te ontwikkelen scholencomplex in Montfoort en de gebiedsontwikkeling rondom De Vaart in Linschoten.

 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022