StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:23-10-2019
Bijgewerkt op:23-10-2019 16:39

Wethouder volksgezondheid Jocko Rensen: inenten is belangrijk

Bron: gemeente Montfoort
    

"Als wethouder Volksgezondheid wil ik graag dat kinderen in de gemeente Montfoort gezond en veilig opgroeien. Daarom vind ik het belangrijk om kinderen te laten inenten tegen gevaarlijke ziekten."

“In 2018 liet de GGD regio Utrecht ons weten dat de vaccinatiegraad van kinderen geboren in onze gemeente was gedaald naar 87%. Dat baarde ons zorgen. De wereld gezondheidsorganisatie heeft namelijk als advies uitgebracht dat 95% dekkingsgraad als veilig beschouwd kan worden. Met deze cijfers in de hand heb ik gesproken met een groot aantal maatschappelijke organisaties en gevraagd hoe zij tegen inenten aankijken en of zij beleid hebben dat inenten moet stimuleren. Een aantal direct betrokken organisaties heeft extra ingezet op gesprekken met ouders over dit onderwerp. Gelukkig hoorden we onlangs dat de dekkingsgraad in 2019 is gestegen naar 92%. Als wethouder Volksgezondheid wil ik graag dat kinderen in de gemeente Montfoort gezond en veilig opgroeien. Daarom vind ik het belangrijk om kinderen te laten inenten tegen gevaarlijke ziekten.”

Waarom geven we kinderen inentingen?
Inentingen zorgen ervoor dat kinderen niet ziek worden door een aantal gevaarlijke ziekten zoals mazelen, bof en polio. Deze ziekten zijn gevaarlijk omdat je er bijvoorbeeld verlamd, doof of blind van kunt worden. Soms gaan kinderen er dood aan. Door als ouder uw kind te laten inenten, zorgt u ervoor dat het deze ziekten niet krijgt. Ook kan het andere kinderen dan niet besmetten. Daarom is inenten belangrijk.

Wanneer krijgen kinderen de inentingen?
In het ‘Rijksvaccinatieprogramma’ staat wanneer uw kind de inentingen krijgt. U vindt hier een overzicht. 

Wat kosten de inentingen?
De inentingen zijn gratis. In Nederland vinden wij het belangrijk dat alle kinderen gezond opgroeien.

Meer informatie?
Als u op de link klikt, ziet u een filmpje dat laat zien hoe een inenting werkt. Ook kunt u een filmpje bekijken waarin wordt uitgelegd dat u ook jonge baby’s en zieke inwoners beschermt, als u uw kind laat inenten.

Wilt u een persoonlijk gesprek?
Heeft u een vraag over de inentingen en wilt u een persoonlijk gesprek met een verpleegkundige of arts? Dit is mogelijk bij GGD regio Utrecht. U kunt een afspraak maken door te bellen, 033  460 00 46. Of u kunt mailen naar jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl

Wilt u liever chatten?
Dat kan ook. Op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur kunt u chatten met een jeugdverpleegkundige van GGD regio Utrecht (en op donderdagavond tot 20.30 uur). Hier kunt u al uw vragen over inentingen stellen.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022