StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:17-10-2019
Bijgewerkt op:17-10-2019 16:06

Begroting Gemeente Montfoort: goed op weg, kritische blik belangrijk

Bron: gemeente Montfoort
    

Het college van burgemeester en wethouders (hierna het college) legt de gemeenteraad de begroting 2020 en verder voor. Deze begroting is de eerste begroting die tot stand is gekomen na de ontvlechting van de samenwerking met IJsselstein. Ook voor het eerst zijn de ambities voor de resterende collegeperiode (de zogenaamde langetermijnagenda) als bijlage aan de begroting toegevoegd.

Wethouder financiën Herman van Wiggen: “Geen begroting is hetzelfde, maar deze zal mij nog wel even bijblijven. Het afgelopen jaar is niet makkelijk geweest, maar onze organisatie heeft een weerbaarheid en flexibiliteit getoond die we in de begroting terugzien. Hard werken, wikken en wegen en de schouders eronder met een meerjarig sluitende begroting als resultaat. Het is een groot compliment aan de organisatie dat we dat doel hebben bereikt en daar zijn we als college hartstikke trots op.”

De gemeente is goed op weg. Inmiddels wordt er nu ruim tien maanden aan de gemeentelijke organisatie gebouwd en het einde van de bouwperiode is in zicht. Vacatures zijn en worden vlot ingevuld waardoor uiteindelijk die krachtige organisatie ontstaat die de gemeente voor ogen heeft. Een organisatie die luistert naar de inwoners van Montfoort en Linschoten en die voor hen klaarstaat met optimale service- en dienstverlening.

Het college gaat daarom door op de ingeslagen weg om verder aan de toekomst van de gemeente te bouwen. Bijvoorbeeld door te werken aan de terugkeer van een bibliotheekvoorziening, een vurige wens van de inwoners. Maar ook door goed te kijken hoe de gemeente jongeren uit Montfoort en Linschoten aan zich blijft binden. Hierbij is het belangrijk de totale woningbehoefte voor de gemeente goed in kaart te brengen.    

De energieopgave staat op dit moment volop in de belangstelling. Het is met recht een opgave, één waar Montfoort goed op voorbereid wil zijn.   

De gemeente Montfoort is met de meerjarig sluitende begroting dus goed op weg. Toch blijft een kritische blik belangrijk. De gemeente is een relatief kleine speler op het veld en dat maakt dat zij kwetsbaar is en blijft, zo ook voor haar financiële ruimte.

Vergaderdata begroting

Forum:                        17 oktober

Gemeenteraad:             4 november

De stukken kunt u vinden via de website www.montfoort.nl > College en raad  > Raad & Fora > Waar vind ik de agenda van de raad en forumvergadering?

https://www.montfoort.nl/mozard/!suite30.scherm1199?mZaak=754257&mIndOpen=J&mIndBesluiten=N

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022