StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:17-08-2019
Bijgewerkt op:17-08-2019 10:07

Waterschap vervangt beschoeiing langs oever Gekanaliseerde Hollandsche IJssel in Montfoort

Bron: Alien Kroeze Communicatieadviseur
    

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden vervangt de beschoeiing van de oever langs de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel (GHIJ) in Montfoort. Het gaat om het gedeelte tussen de Boslaan/Waterpoort en de Johan de Ridderlaan. Aannemer Peek Bouw & Infra BV uit Houten voert de werkzaamheden uit. Het werk start op maandag 26 augustus en duurt tot medio november 2019.

De aannemer verwijdert de oude beschoeiing vanaf een ponton op het water en trilt een nieuwe stalen damwand de grond in. Hij werkt van 07:00 uur tot 17:00 uur. Er kan dan enige geluidshinder ontstaan, door het trillen van de damwand. Geprobeerd wordt de hinder zoveel mogelijk te beperken. 

Wandelpad 
Het wandelpad is tijdens de werkzaamheden niet altijd overal toegankelijk voor wandelaars. Het afgesloten gedeelte wordt afgezet met bouwhekken en bebording. 

Tijdelijk beperkte aanlegplaatsen 
Op een gedeelte van het traject zijn 3 x 24 uurs ligplaatsen voor de recreatievaart. Er zijn tijdelijk beperkte aanlegmogelijkheden. De aannemer beperkt de overlast zoveel mogelijk door bij de Johan de Ridderlaan te starten met het werk. 
 
Hergebruik houten planken 
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor het waterschap. Daarom worden de houten planken uit de oever opnieuw gebruikt bij projecten in het Kromme Rijngebied. De planken kunnen niet in Montfoort worden hergebruikt. Ze zijn te kort, omdat het gedeelte boven water in slechte staat is en afgezaagd wordt. 

Opknappen GHIJ 
Het waterschap gaat de komende jaren veel werk verrichten in en langs de GHIJ. Er wordt gebaggerd, sluizen worden gerenoveerd en kaden en oevers krijgen een opknapbeurt. 

Meer informatie 
Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer A. Peek van Aannemersbedrijf Peek Bouw & Infra BV, tel. (030) 637 1472, e-mail a.peek@peekbv-houten.nl. 
Namens het waterschap is de heer J. van Paridon toezichthouder, tel. (0229) 272 000, e-mail j.vanparidon@tijhuisingenieurs.nl. Meer informatie over de werkzaamheden in en langs de GHIJ vindt u op www.destichtserijnlanden.nl/ghij.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020