StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:09-08-2019
Bijgewerkt op:09-08-2019 12:05

Dé Hollandse polsstok-wedstrijd van het jaar vind dit jaar plaats in Polsstokkerdam!

Bron: Polsstokbond Holland
  

Bij het Hollands Kampioenschap strijden de beste Hollandse polsstokverspringers om de titels. Het Hollandse-gebied strijkt van Utrecht tot Gouda waar in totaal 6 actieve verenigingen zijn gevestigd.

Maar wat zeggen de blauwe cijfers voor deze wedstrijd? Zijn er Polsstokkerdamse favorieten voor de titel?

Jaco de Groot (Kamerik) werd al elf keer Hollands kampioen, maar toen het HK in 2014 ook in Polsbroekerdam was, werd hij verslagen door zijn rivaal en thuisfavoriet Rian Baas (Utrecht). Neemt Jaco dit jaar revanche op deze gevoelige verliespartij? Of gaat er toch een Polsbroekerdammer met
de titel vandoor? Wilco van Amerongen (Benschop) is dit jaar ook erg goed in vorm, brak meerdere persoonlijke records en won al meerdere wedstrijden.

En weet de torenhoge favoriet bij de junioren Reinier Overbeek (Benschop) ook dit jaar de eer in eigen huis hoog te houden. Zijn concurrenten zijn gebrand om het hem in ieder geval niet cadeau te geven. Geeft het HK Overbeek een extra prikkel en zou het verbreken van het Nederlands record al binnen handbereik liggen?

Bij de jongens springt de nog piepjonge Roy Velig (Benschop) en hij weet precies wanneer hij moet pieken. Klein van stuk maar groot zijn zijn sprongen. Het is stuivertje wisselen in de jongenscategorie. Trek Roy Velis op 10 aug aan het langste eind in Polsbroekerdam?

Kunnen we dit jaar voor het laatst genieten van Dymphie Baas-van Rooijen (Oudewater)? En als ze afscheid neemt, is dat met glans? En dat betekent maar één ding, dat Nederlands record moet terug naar Holland en wel naar Polsbroekerdam, kan dat ook in Polsbroekerdam? Of zal er een andere
Polsbroekerdamse springer een einde maken aan het HK feestje van Dymphie? Wendy Helmes (IJsselstein) is nog altijd gebrand om Dymphie te verslaan. Fabienne Overbeek (Benschop) was op de
weg terug van haar blessure, maar blesseerde zich opnieuw. Is zij op tijd terug?

De beste papieren zijn voor Laura Maaijen (Haastrecht), maar ook bij de meisjes is het stuivertje wisselen. Wie trekt er aan het langste eind, en heeft Laura thuisvoordeel?

We gaan het allemaal meemaken tijdens het HK op 10 augustus! Om 14.00 zal de wedstrijd beginnen.


Na deze wedstrijd worden de schansen afgebroken. Deze winter worden er compleet nieuwe, high-tech schansen geplaatst. Uitgerust met de ideale verhoudingen, de juiste vering-graad en nieuwe stokzetbakken onder water. Waarna we weer klaar zijn voor de toekomst!

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024