StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:06-08-2019
Bijgewerkt op:06-08-2019 10:51

Roy Velis steelt de show bij het polsstokverspringen in Vlist

Bron: Polsstokbond Holland
  

Een explosie aan jong talent – zo mogen we de jongenscategorie (leeftijd t/m 16 jaar) in Holland dit jaar wel karakteriseren. Afgelopen zaterdag tijdens de 41ste editie van de Vlisterbokaal –was het dit keer Roy Velis die excelleerde.
Zijn zevende persoonlijke record van 2019 – 17.81 meter – was een verbetering van het nationale leeftijdsrecord voor 13-jarigen.

Met nog één wedstrijd voor het klassement te gaan steeg Velis van plaats vier naar plaats twee – en is ook deze strijd nog niet gestreden. Guus Hoogland (Montfoort), Roy Velis (Benschop), Mark van der Horst (Schoonhoven) en Erwin Timmerarends (Montfoort) staan inmiddels allen in de klassements-top 10 aller tijden. Illustratief voor het bijzonder hoge niveau van deze springers.

De Vlisterbokaal is een klassieker in de polsstokwereld en natuurlijk gebeurde er meer. Dat was mede te danken aan de goede omstandigheden. Waar Vlist berucht is om de vaak stevige tegenwind, was het zaterdagavond juist erg mooi weer om te springen. Een zacht windje in de rug hielp de
springers naar verre afstanden.


Dymphie Baas - van Rooijen uit Oudewater zag deze week het Nederlands Record verder uit zicht verdwijnen. Marrit van der Wal (Friesland) wist als eerste vrouw de 18 meter grens te doorbreken(18,19 meter) en staat nu ruim voor op Baas – van Rooijen (pr 17.50 meter). Ze won de Damescategorie wel met een verdienstelijke 15.34 meter. Enige getergdheid was aan de lengte van de gebruikte polsstok af te lezen.

Reinier Overbeek (Benschop) benaderde afgelopen week in It Heidenskip het Nederlands Juniorenrecord. Als eerstejaars junior staat hij in deze categorie nu reeds op eenzame hoogte in Nederland. Deze week in Vlist werkte hij aan zijn techniek en deed hij het rustig aan. De Vlisterbokaal
kwam wel op zijn naam met een prima 18 meter sprong. Thomas van Midden won op zijn thuisschans de wedstrijd bij de Senioren met een keurige 20.15 meter. Thalina van der Wind (Snelrewaard) won bij de meisjes met een afstand van 13.15 meter.

Aanstaande zaterdag om 14:00 uur is het Hollands Kampioenschap (HK) in Polsbroekerdam. Het HK is één van de belangrijkste wedstrijden in deze finalemaand. In de Jongenscategorie zijn er zeker zes kandidaten voor de jongenstitel en zal de strijd ongemeen spannend zijn. Ook in de andere
categorieën zal de strijd om de hoofdprijzen losbarsten.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024