StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:08-05-2019
Bijgewerkt op:08-05-2019 14:36

Hoog energieverbruik in gemeente Montfoort

Bron: https://www.energiehunter.nl
  

Inwoners van de gemeente Montfoort verbruiken relatief veel gas, zo blijkt uit gegevens van Rijkswaterstaat en de Klimaatmonitor. Een gemiddeld huishouden in Montfoort maakte in 2017 maandelijks ruim €127 over aan de energieleverancier. In 2019 loopt dit op tot liefst €164. 

De hoge energierekening komt tot stand door een relatief hoog gasverbruik. Een gemiddeld gezin in Montfoort stookt jaarlijks 1390 M3 gas en verbruikt 3320 kWh stroom. Het gemiddelde verbruik in Nederland ligt op 1240 M3 gas en 2860 kWh stroom per huishouden. Het relatief hoge energieverbruik in Montfoort kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan de aanwezigheid van grotere woningen, grotere huishoudens en een relatief laag gebruik van duurzame energiebronnen zoals warmtepompen, zo stelt Energiehunter.nl.
Energiekosten fors gestegen in 2019

Hoewel de energierekening van gezinnen in Montfoort wel is gedaald tussen 2010 tot 2017 (van €1984 naar €1519) gaan gezinnen de komende jaren weer fors meer betalen voor gas en stroom. De gemiddelde energiekosten stijgen in 2019 naar ruim €164 per maand, een stijging van ruim 30% ten opzichte van 2017. Deze prijsstijging wordt veroorzaakt door hogere belastingen op energie, en doordat energieleveranciers meer rekenen voor levering van gas en stroom. 

Sterke toename zonne-energie in gemeente Montfoort

Inwoners in Montfoort maken steeds meer gebruik van duurzame energie. Op dit moment zijn er 490 geregistreerde zonnepanelen installaties in de gemeente. Dat is een flinke toename ten opzichte van 2010, toen er nog maar 30 woningen met zonnepanelen waren geregistreerd. Mede door subsidies en de gunstige salderingsregeling wordt verwacht dat het aantal installaties verder zal toenemen

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024