StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:20-02-2019
Bijgewerkt op:20-02-2019 09:09

Bomenkap Cattenbroekerdijk, Afsluiting Cattenbroekerdijk

Bron: Gemeente Montfoort
    

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) wil in september 2019 starten met de uitvoering van de kadeverbetering langs de Cattenbroekerdijk. De kade dient namelijk verhoogd en verstevigd te worden. In de oostelijke oeverlijn van Montfoortse Vaart (langs de Cattenbroekerdijk) wordt een stalen damwand geplaatst. Dit plan is bekend onder de naam Kadeverbetering Montfoortsevaartkade Oost.

Om voldoende ruimte te hebben voor het plaatsen van de stalen damwand, moeten ongeveer 140 knotbomen worden verwijderd. Het plaatsen van de stalen damwand gebeurt vanaf het water, waarbij de kraan op een drijvend werkponton staat. Door deze werkwijze kunnen de andere bomen worden gespaard.

Op verzoek van gemeente Montfoort worden tegelijkertijd ongeveer 100 andere bomen verwijderd, voornamelijk knot-essen. Deze knot-essen zijn weinig vitaal, staan op de verkeerde plek (bijvoorbeeld te dicht op de weg) of hebben een slechte groeivorm. In het gemeentelijk Bomenstructuurplan is de verwijdering van deze bomen toegestaan. Door deze aanpak ontstaat meer zicht op het polderlandschap.

De bomen worden verwijderd door het groenbedrijf Kromhout Woerden. Na afronding van de kadeverbetering (voorjaar 2020) worden enkele nieuwe knotwilggroepen aangeplant in de berm tussen de Montvoortsevaart en de Cattenbroekerdijk.

Afsluiting Cattenbroekerdijk
De bomenkap wordt, om overlast voor onder andere fietsende schooljeugd zo veel mogelijk te beperken, uitgevoerd in de voorjaarsvakantie: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart 2019. De Cattenbroekerdijk wordt afgesloten voor alle doorgaand (fiets)verkeer om veilig werken mogelijk te maken. De wegafsluiting is aangekondigd met bewegwijzeringsborden. Tijdens de werkzaamheden blijft de Cattenbroekerdijk toegankelijk voor de aanwonenden en agrariërs via contact met de aannemer.

Contactpersoon bij HDSR voor dit werk is de heer Hans Verkerk, bereikbaar via hans.verkerk@hdsr.nl of telefoon 06-81337717.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Kijken:       Foto's:
          RSM Tekst-TV kijken          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019