StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:28-11-2018
Bijgewerkt op:28-11-2018 12:44

Montfoort beraadt zich op advies financiŽle afwikkeling ontvlechting

Bron: gemeente Montfoort
    

Op verzoek van de Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht heeft burgemeester Bas Eenhoorn van Amstelveen een advies uitgebracht op de financiële afwikkeling van de ontvlechting van de gemeenschappelijke regeling Utrechtse Waarden (UW) tussen de gemeenten Montfoort en IJsselstein. Burgemeester Eenhoorn heeft dat advies vanavond (27-11) aan de raad toegelicht. 

Met de financiële afwikkeling gaat Montfoort de laatste fase in van het ontvlechtingsproces dat in 2017 is ingezet. In een notendop adviseert Bas Eenhoorn de beide gemeentebesturen om verschillen van inzicht rondom de financiële afwikkeling in het verleden te laten.

Het college van Montfoort is Bas Eenhoorn erkentelijk voor zijn inzet en advies en legt de raad, met inachtneming van de inhoudelijke toelichting  van de mediator, volgende week haar advies voor. Het college van Montfoort heeft de houding en de steun van haar raad in dit soms lastige dossier altijd zeer op prijs gesteld en heeft beslissingen in dit proces steeds samen met de raad genomen. Voor wat betreft de financiële afwikkeling en het wel of niet overnemen van het  advies op de financiële afwikkeling zal dat niet anders zijn. Tijdens de raadsvergadering van 10 december a.s. zal de gemeenteraad een besluit nemen over de financiële kant van de ontvlechting. 

Montfoort kijkt met nieuwe energie en vertrouwen naar de toekomst 

Het afgelopen jaar heeft Montfoort zich voorbereid op de ontvlechting door samen met haar inwoners, ondernemers en organisaties te werken aan het inrichtingsplan voor de eigenstandige ambtelijke organisatie van Montfoort. 

Er wordt in de organisatie al volop voorgesorteerd op de invulling van ruim 70 formatieplaatsen die in de nieuwe situatie nodig zijn op en rond het gemeentehuis van Montfoort. De medewerkers van de UW Samenwerking mochten hun keuze aangeven voor welke gemeente zij zich na 1 januari 2019 willen inzetten. Dat leverde veel voorkeur voor Montfoort op. Het enthousiasme en betrokkenheid van oud-Montfoortse en IJsselsteinse ambtenaren voor de gemeente Montfoort geeft samen met de positieve houding van inwoners en ondernemers flink de wind in de rug. 

Het college heeft voor wat de begroting betreft rekening gehouden met een kaal ontvlechtingsscenario en deze gebaseerd op de nieuwe situatie met een eigenstandige ambtelijke organisatie. Voor 15 mei 2019 biedt het college de raad alle definitieve consequenties van de ontvlechting aan. 

De gemeente Montfoort wordt door Berenschot in een rapport van juni aangehaald als een kleine gemeente die haar slagvaardigheid behoudt en toekomstbestendig is door op een slimme manier taken uit te besteden. 

De provincie Utrecht heeft aangeboden om Montfoort de komende tijd met raad en daad bij te staan om te zorgen voor een zachte landing. 

Wethouder Ivo ten Hagen: “De kracht van Montfoort en Linschoten is groot. Wij zijn ongelofelijk blij met het vertrouwen dat spreekt uit het feit dat zoveel ambtenaren voor Montfoort kiezen. Dat geldt ook voor de gesprekken die we met inwoners en ondernemers hebben gevoerd. Voor inwoners en ondernemers verandert er niets, behalve dat er waarschijnlijk steeds meer vertrouwde gezichten op het gemeentehuis te vinden zijn. Met de constructieve houding  van de gemeenteraad, het vertrouwen van inwoners, ondernemers en medewerkers gecombineerd met de steun van de provincie zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet. De laatste hobbel wordt nu genomen, de financiële afwikkeling. Daarvoor is nu eerst de raad aan zet. “ 

Burgemeester Petra van Hartskamp: “Ik ben trots op deze gemeente die als het lastig wordt er samen de schouders onder zet. Het is erg jammer dat de samenwerking die in 2014 is gestart nu na slechts vier jaar ter ziele is. Maar, gedane zaken nemen geen keer en het is in het belang van onze prachtige gemeente om de blik naar de toekomst te hebben. En daarbij hebben wij iedereen nodig. Het zal zeker nog wel eens lastig zijn. Wij hebben maar een doel en dat is de inwoners en ondernemers van deze gemeente zo goed mogelijk te dienen. Op de manier die bij Montfoort en Linschoten past. Met nieuwe energie en dichtbij.” 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019