StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:23-11-2018
Bijgewerkt op:23-11-2018 16:51

Klas 3 Wellantcollege op bezoek bij Holbewoners

Bron: gemeente Montfoort
    

Leerlingen van klas 3 van het Wellantcollege waren vanmorgen op bezoek bij de Holbewoners. Daarmee 'vierden' de leerlingen de culturele samenwerking tussen school, het Montfoorts Kunstenaarscollectief (MKC) en gemeente.


Cultureel kunstzinnige vorming
Vorig jaar zijn gemeente, het Wellantcollege, het MKC een samenwerking gestart op cultureel gebied. Daaruit is voortgekomen dat leerlingen van het Wellantcollege het beeldhouwwerk De Holbewoners adopteerden. Daarmee is het beeld onderdeel geworden van de les culturele kunstzinnige vorming. Het beeld, gemaakt door kunstenaar Theo Germann (lid MKC), wordt wekelijks schoongehouden door leerlingen van het Wellant college. Jaarlijks ‘vieren’ de partijen hun samenwerking. Vorig jaar was dat tijdens een workshop gegeven door de ontwerper van het kunstwerk, in het atelier van het MKC.

Viering
Dit jaar werd de samenwerking gevierd bij het beeld zelf, op vrijdag 23 november. Tijdens de bijeenkomst is kort stilgestaan bij het belang van de samenwerking, de verbinding tussen partijen en de mogelijkheden te blijven leren van elkaars bevindingen. Aanwezig waren naast uiteraard de leerlingen en lerares van de school, vertegenwoordigers van het MKC en wethouder Jocko Rensen. Het is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen gemeente, het voortgezet onderwijs en het MKC op het gebied van kunst en cultuur. Het onderwijs richt zich op de lokale samenleving en het MKC fungeert als inspiratiebron voor kinderen die zich meer willen verdiepen in het beleven van kunst en cultuur.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019