StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:24-06-2018
Bijgewerkt op:24-06-2018 15:43

Start aanleg kunstgrasvelden 25 juni

Bron: gemeente Montfoort
  

Medio 18 juni stond de start van de aanleg van de drie nieuwe kunstgrasvelden op sportpark Hofland gepland. Gemeente Montfoort en Stichting Beheer Sportpark Hofland trekken gezamenlijk op rondom de aanleg van drie nieuwe kunstgrasvelden op het sportpark. Er is de afgelopen periode onderzocht of alle procedurele stappen voldoende genomen zijn. Nu gebleken is dat alles in orde is, kan de aanleg van de velden maandag 25 juni van start gaan.

Campusgedachte
De aanleg van de drie velden is onderdeel van het project ‘scholencomplex Hofland’. Samen met de drie scholen en de sportverenigingen werkt de gemeente aan een nieuw en goed functionerend scholencomplex op sportpark Hofland. In het nieuwe complex komen straks drie basisscholen (Hobbitstee, de Howiblo en de Graaf Jan van Montfoort) in de vorm van een integraal kindcentrum (2 tot 12 jaar) met peuteropvang en tussenschoolse en buitenschoolse opvang. Daarmee realiseren partijen de zogenaamde campusgedachte: sport en spel bij elkaar.

Kunstgrasvelden
Op dit moment hebben de voetbalverenigingen vier normale grasvelden in gebruik. Een van die velden wordt straks beschikbaar gesteld voor het nieuwe scholencomplex. Doordat de scholen straks ook gebruik zullen maken van de velden en de verenigingen de capaciteit nodig hebben, is eind 2015 besloten de bestaande velden te vervangen voor drie kunstgrasvelden. Kunstgrasvelden hebben een aanzienlijke hogere bespeelbaarheid ten opzichte van gewone grasvelden.

In 2017 heeft de gemeente verschillende soorten kunstgrasvelden, en met name de infill (materiaal waarmee kunstgras ingestrooid wordt), met elkaar vergeleken. RIVM, GGDrU en Vereniging Sport en Gemeenten werden hierbij betrokken. Gelet op gezondheidsaspecten, milieu en bespeelbaarheid is gekozen voor SBR (rubbergranulaat) als infill, materiaal dat voldoet aan de huidige eisen en normen. Voor Sportpark Hofland zijn bovendien extra vereisten c.q. strengere normen gesteld aan het granulaat.

Voor, tijdens en na het werk worden monsters genomen van grondwater en bouwstoffen om de kwaliteit te monitoren. Ook worden metingen en keuringen verricht om vast te stellen dat het veld aan de ‘sporttechnische eigenschappen’ voldoet.

Werkzaamheden
De aanleg van de velden start vanaf maandag 25 juni 2018. De werkzaamheden vinden doordeweeks plaats tussen 7.00 en 17.00 uur. In augustus worden de werkzaamheden afgerond, zodat de voetbalclubs in september op de nieuwe velden kunnen spelen.

Om de aanleg mogelijk te maken, worden de bestaande velden en onderlagen afgegraven. De vrijkomende grond wordt deels afgevoerd. Grond die geschikt is voor hergebruik, wordt verwerkt op het veld dat direct naast de sporthal ligt. Voor een goed functionerende waterhuishouding wordt onder de velden drainage aangebracht. Met het oog op klimaatadaptatie krijgt het water in het drainagestelsel de gelegenheid om te infiltreren in de bodem en uitsluitend bij extreme regenval te lozen op de omliggende sloten. De opbouw van de nieuwe velden wordt laagsgewijs aangebracht. In de laatste fase van het werk worden de velden voorzien van leuninghekwerken, ballenvangers en verlichting.

Hittestress 
Al enige tijd wordt gesproken over ‘hittestress’ op kunstgrasvelden, speelpleinen en asfalt; de term die gebruikt wordt voor het opwarmen bij een hoge buitentemperatuur. Als gemeente houden we deze actualiteit nauwlettend in de gaten en blijven hierover in gesprek met deskundigen. Bij voortschrijdend inzicht zal de gemeente daar uiteraard op acteren.

Meer informatie over het project: www.montfoort.nl/scholencomplex. 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024