StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenavondRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenavond
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:12-06-2018
Bijgewerkt op:12-06-2018 21:12

Extra Raadsvergadering 11 juni te Montfoort

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
    

Deze extra raadsvergadering, die werd voorafgegaan door een forumvergadering, stond geheel in het teken van de koers welke Montfoort moet volgen na de ontvlechting van UW Samenwerking.

De voorzitter opende de vergadering met een drietal mededelingen:

Dhr. Vlaar (CDA) is afwezig en in tegenstelling tot eerdere berichten, treed hij terug op het moment dat zijn opvolger (op 2 juli) wordt benoemd.

Er zijn ruiten van woningen beklad in Keizerrijk. De politie zal onderzoek doen en verder is de voorzitter teleurgesteld over de berichtgeving van het wijkplatform Keizerrijk dat zij geen verder overleg met de gemeente willen hebben.

Koersbepaling gemeente Montfoort 2018

Voorstel

1. In te stemmen met de Koers voor gemeente Montfoort: Stand Alone daar waar het kan met Samenwerking per opgave daar waar het moet.

2. Een organisatie te baseren op de waarden betrokkenheid, deskundigheid en loyaliteit.

Het uitgangspunt is om UW Samenwerking per 1 januari 2019 te transformeren naar twee nieuwe ambtelijke organisaties voor de gemeenten Montfoort en IJsselstein.

Het afgelopen intensieve proces met de gemeenteraad, externe en interne consultatie heeft geleid tot de koers: een eigen organisatie waar mogelijk, en samenwerking per opgave waar nodig.

Na een aantal kritische vragen die werden gesteld in het forum, dienden een aantal partijen amendementen in, die breed gedragen werden door de gehele raad. In grote lijnen ging het erom dat er meer aandacht is voor onze inwoners, dat deze centraal staan en dat de serviceverlening optimaal dient te zijn.

Ook volgde er nog een motie, waarin het college in het vervolgtraject gevraagd werd om bij besluitvorming te zorgen dat onderliggende stukken tijdig bij de raads- en forumleden aanwezig zijn.

Zowel de motie als de 2 amendementen werden unaniem aanvaard, evenals het raadsvoorstel, waarna de voorzitter deze extra vergadering om 22.30 kon sluiten.

 

 

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Tussen 12 en 2 met Kees en Dre
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018