Geplaatst op:29-05-2018
Bijgewerkt op:29-05-2018 09:57

sv Lopik naar nacompetitie

Bron: Bert Haars

Lopik won laatste competitiewedstrijd met 2-0 en pakte daarmee de 3e periodetitel! De ploeg van trainer Bertus van Schaik speelt dus nacompetitie en strijdt nog voor een promotieplaats naar de 2e klasse.

De voortekenen waren optimaal, een heerlijke zomerdag, veel publiek en bij winst zou nacompetitie voor Lopik een feit zijn! De bezoekers uit Driebergen moesten de mouwen opstropen en alleen bij winst op Lopik zou het rechtstreekse degradatie naar de 4e klasse kunnen voorkomen.

Na 4 minuten spelen anticipeerde spits Ardy de With goed om een terug gekopte bal te onderscheppen, maar keeper van Driebergen bleek attent en voorkwam een snelle openingsgoal van Lopik. In de 10e minuut kende scheidsrechter El Hajjaji uit Amsterdam een vrije trap toe aan Lopik op zo’n 18 meter van het doel. Reda Reddam belaste zich hiermee en krulde de bal fantastisch over de muur in de kruising en bracht daarbij zijn ploeg op een
1-0 voorsprong.

Vijf minuten daarna was Melvin Lamens dicht bij een treffer maar de Driebergse keeper voorkwam erger voor de bezoekers. FC Driebergen gaf Lopik niets cadeau en streed voor wat het waard was. Net na de drinkpauze waren de bezoekers dichtbij een goal, uit een corner werd van dichtbij hard ingekopt maar keeper Twan Schimmel van Lopik pakte de bal bekwaam. In de 28e minuut lobde de gewiekste Melvin Lamens de bal op Ardy de With, maar de Lopikspits kwam net niet goed uit met zijn passen.

In het laatste kwartier van de eerste helft werd het combinatiespel van Lopik wat minder en ging Lopik meer mee in het spelletje van Driebergen, dat vooral de lange bal speelde. Kort voor rust had een goed schot van Bas Landman een beter lot verdiend maar de bal ging net over de lat waardoor de ploegen met een magere 1-0 voorsprong van Lopik gingen rusten.

Trainer Van den Berg van Driebergen ging direct in de tweede helft met vier spitsen spelen en Lopik had het in het eerste kwartier moeilijk. In de 57e minuut moest keeper Twan Schimmel zich tot het uiterste dwingen om een hard schot in de korte hoek te keren. In het laatste half uur kreeg Lopik weer meer grip op de wedstrijd.

Doordat Lopik verzuimde om de 2e goal te maken bleef het lang spannend. Deze spanning duurde tot de 77e minuut, Bas Landman speelde toen spits de Ardy de With hard in. Ardy nam de bal fantastisch aan, draaide weg van zijn tegenstander en schoot de 2-0 tegen de touwen. Dit was ook het verwachte breekpunt van FC Driebergen en Lopik kon daarna de wedstrijd naar hartenlust uitvoetballen.

De prima spelende De With kwam daarna in een tweetal situaties als winnaar uit de bus en speelde de bal keurig op de mee opgekomen Jacco Borst, deze behield het overzicht en krulde de bal bij de tweede paal, echter werd deze kans afgevlagd door de assistent scheidsrechter. Rond de 80e minuut verving trainer Van Schaik de moegestreden Jordy Keja voor de pas 15-jarige Gianni de Bruin. Deze jeugdspeler werd met veel applaus vanaf de zijkant verwelkomt en werd kort daarna al diep aangespeeld.

Tussen twee verdedigers kwam hij als winnaar uit de strijd en scoorde direct maar scheidsrechter El Hajjaji had al gefloten voor duwen van De Bruin waardoor deze goal niet geteld werd. Er werd daarna niet meer gescoord waardoor Lopik na het eindsignaal de champagnefles mocht opentrekken en een feestje mocht vieren! De doelstelling van Lopik was in het tweede jaar in de 3e klasse te eindigen op een plaats in het linker rijtje en mogelijk een periode te halen. Beide doelstellingen zijn gehaald want Lopik eindigde op een keurige gedeelde 3e plaats op de eindranglijst en won op eigen kracht de 3e periode! Een groot compliment aan de trainers, spelers en begeleiding voor dit fantastische resultaat!

Volgende week speelt Lopik om 14:30 uur in de eerste ronde van de play-offs een uitwedstrijd tegen VVZ’49 te Soest.  De Soester-ploeg eindigde op de 13e plaats in de 2e klasse B. Lopik hoopt uiteraard dat vele Lopikfans de ploeg zullen komen aanmoedigen op Sportpark Zonnegloren aan de Eemweg 1 te Soest.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel , Jonathan Werrie, Reda Reddam (60e Jako den Uyl), Mark Broekhuizen, Jacco Borst, Floor Manschot, Melvin Lamens (75e Matrix Tuls), Dave van de Akker, Bas Landman, Ardy de With, Jordy Keja (80e Gianni de Bruin).

Meer berichten in deze categorie:
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)