StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:16-04-2018
Bijgewerkt op:16-04-2018 12:42

Mooie bestemming kastanjeboom Kasteelplein

Bron: gemeente Montfoort
    

Samenwerking Montfoorts Kunstenaars Collectief en gemeente
Helaas is één van de twee kastanjebomen op het Kasteelplein ziek. Daarover heeft gemeente eerder gecommuniceerd en is een omgevingsvergunning afgegeven. Op zeer korte termijn wordt deze boom dan ook gekapt. Om het hout wel te behouden voor de gemeenschap, heeft het Montfoorts Kunstenaars Collectief een creatief voorstel ingediend. Het college heeft onlangs ingestemd met dit voorstel: Kunstproject Kastanjeboom Kasteelplein.

Kastanjebomen Kasteelplein
Op het Kasteelplein staan twee bomen. De grootste en oudste boom (150 jaar oud) is het meest beeldbepalend. De boom is niet meer in topconditie, maar het is de verwachting dat de boom met extra zorg nog ongeveer 10 tot 20 jaar is te handhaven. Daarvoor is het wel nodig om de takken goed te verankeren, de boom voorzichtig terug te snoeien, bodemverbetering (liefst verwijderen deel van grind om de boom) en extra bladbemesting toe te passen. De kleinste boom (80 jaar oud), aan de kant van het Stadskantoor, heeft al jarenlang een aantal essenzwammen op de stamvoet zitten. De stam is daardoor ernstig aangetast en vormt een gevaar voor de omgeving. Om die reden is eerder al besloten de boom op korte termijn te kappen. Het hout van de gekapte boom krijgt meerdere bestemmingen. Zo is het de bedoeling dat van het gekapte hout een speelelement of een bankje wordt gemaakt voor op het Kasteelplein. Een andere bestemming is het kunstproject van Kunstenaarscollectief Montfoort.

Op woensdag 18 april wordt de kleinste kastanjeboom gekapt. Direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Kunstproject Kastanjeboom Kasteelplein
Komend najaar organiseert het Montfoorts Kunstenaars Collectief een cursus houtbewerking. Onder leiding van houtkunstenaar Maarten Schepers gaan deelnemers 10 dagdelen aan de slag en maken hun eigen unieke kunstwerk. Aansluitend is er een gezamenlijke tentoonstelling van alle kunstwerken gemaakt van de kastanjeboom. Ook maakt het Montfoorts Kunstenaars Collectief een houtsculptuur die wordt geplaatst in het Huis van Montfoort. De verwachting is dat de cursus na de zomer van 2018 start. Meer informatie over de cursus volgt via de gemeentepagina’s in het IJsselbode en op de website www.workshop-express.nl.  

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020