Geplaatst op:26-03-2018
Bijgewerkt op:26-03-2018 11:45

s.v. Lopik boekt terechte overwinning bij Jonathan

Bron: Bert Haars

Na de zwaarbevochten overwinning in de thuiswedstrijd tegen, het altijd lastig te bestrijden, Jonathan lukte het Lopik om ook in de uitwedstrijd als winnaar uit de strijd te komen. De ploeg van trainer Bertus van Schaik kwam goed uit de startblokken.

In de 10e minuut speelde Ardy de With na een prima actie medespeler Davy Boon aan, het schot werd gekeerd door de later uitgeroepen “man of the match” keeper Prenger.

Lopik speelde fris en aanvallend voetbal en in de 17e minuut had een goed lopende aanval tussen Reddam, Landman en Boon een beter lot verdiend. Lopik werd sterker en sterker en het wachten was op een openingsgoal.

Nadat Bas Landman in de 17e minuut eerst nog te zwak inschoot na een prima assist van Reda Reddam, was het twee minuten daarna wel raak. Uit een corner kopte Bas de bal onhoudbaar in de touwen en stond Lopik op een terechte voorsprong.

De wederom in de basis opgestelde jeugdspeler Rick Timmer kwam in de 27e minuut goed door over de flank en na een fraaie schijnbeweging volgde een prima voorzet die echter geen gevaar opleverde voor Jonathan. Ook in de 29e minuut lukte het Lopik niet om op grotere voorsprong te komen toen een doelpoging van de mee opgekomen Jacco Borst op de paal belande.

De drang naar een tweede doelpunt was groot en in de 30e minuut pegelde Ardy de With de bal vanaf circa 25 meter hard nét over het doel. In het laatste kwartier van de eerste helft werden de afstanden tussen de linies bij Lopik wat groter -waar Jonathan dan weer slim gebruik van maakte - en daardoor ook wat kansen kreeg om wat terug te doen.

Bij enkele corners en harde afstandsschoten toonde keeper Twan Schimmel echter zijn kwaliteiten en trad hij reddend en resoluut op waardoor Lopik met een, te fragiele, voorsprong van 0-1 ging rusten.

Het overwicht van Lopik bleef ook in de tweede helft overeind maar de verschillen waren kleiner waardoor de wedstrijd tot het einde spannend bleef. Nadat de (te) passievolle Koen van Harskamp van Jonathan kort voor rust tegen een gele kaart opliep, kon hij zich in de 60e minuut wederom niet beheersen en ontving hij zijn tweede kaart en werd hij door de prima leidende scheidsrechter Nieuwland van het veld gezonden.

Jonathan speler Daan Bayer werd daarna in de 80e minuut met direct rood van het veld gestuurd na een veel te harde charge op Reddam, waardoor de thuisploeg de laatste 10 minuten zelfs met twee spelers minder op het veld stond. In deze fase werd nog steeds veel strijd geleverd en werd het personele verschil niet direct zichtbaar.

In de slotminuten verhoogde Lopik de voorsprong en was de wedstrijd pas gespeeld. Het was Reda Reddam die zich in het strafschopgebied knap vrij draaide van zijn tegenstanders, zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Prenger maar in de rebound stond spits Ardy de With op de goede plaats en maakte aan alle hoop van Jonathan een einde en schoot de bal alsnog onhoudbaar langs de doelman. Lopik won hierdoor terecht met 0-2 maar had het zich wat gemakkelijker kunnen maken wanneer men eerder de kansen had verzilverd.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Jonathan Werrie, Jacco Borst, Rick Timmer, Mark Broekhuizen, Davy Boon, Melvin Lamens, Bas Landman (67e Dave van de Akker), Jako den Uyl, Reda Reddam, Ardy de With.

Meer berichten in deze categorie:
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)