StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:21-02-2018
Bijgewerkt op:21-02-2018 15:38

Extra raadsvergadering 19 februari m.b.t. Landgoed Cromwijk

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
  

Nadat de raad eerst in beslotenheid had vergaderd en ook werd besloten om de geheimhouding op te heffen, werd in de openbaarheid een voorbereidingsbesluit over het landgoed Cromwijk genomen.

De doelstellig is om daarmee de bestaande landschappelijke, cultuurhistorische en waterhuishoudkundige waarden van het Land van Cromwijk vast te leggen en ongewenste ontwikkelingen, die in strijd zijn met de “Stedenbouwkundige analyse en advies Liefhovendijk 2” tegen te gaan.

Om te komen tot een vastgesteld bestemmingsplan dient dit plan zorgvuldig voorbereid te worden en vervolgens de wettelijke procedure te doorlopen. In dit kader zal er te zijner tijd een concept worden voorgelegd. Om echter te voorkomen dat, vooruitlopend op dit bestemmingsplan, de aanwezige waarden teniet worden gedaan, wordt voorgesteld een voorbereidingsbesluit te nemen.

De raad had forse kritiek op de handelswijze van het college, dit mede naar aanleiding van de ongewenste bomenkap in dit gebied, maar was wel blij met dit voorbereidingsbesluit. Vooral de juridische consequenties baarden de raad zorgen en de vraag werd dan ook gesteld of hier sprake is van onbehoorlijk bestuur. Wethouder Lejeune meldde dat het is gecheckt en volledig correct is.

Het raadsvoorstel werd met 9 voor en 3 tegen (IBLM en Dhr. Bezuijen D66) aanvaard.

Hierna kwam er nog een formeel gedeelte, de benoeming van de interim-griffier Dhr. Moors, die bij acclamatie werd aangesteld en beëdigd. Hierna kon de voorzitter de vergadering om 20.30 uur sluiten en kon het forum Ruimte beginnen.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024