StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:08-02-2018
Bijgewerkt op:08-02-2018 16:46

Montfoort blijft veilig

Bron: gemeente Montfoort
    

Na de enorme daling van de criminaliteit van de laatste jaren zien we nu een hele lichte stijging van zes aangiftes in 2017. Daarmee blijft Montfoort één van de veiligste gemeenten in Midden-Nederland.  Dit blijkt uit de jaarcijfers van bureau Regionale Veiligheidsstrategie Midden Nederland (RVS).

Burgemeester Van Hartskamp is realistisch: “Ik ben blij met de stabiel veilige situatie in Montfoort, maar het is zaak om de dalende trend van de laatste jaren weer te gaan realiseren. Daar gaan we alles aan doen in samenwerking met politie, inwoners en andere partners in veiligheid”.

In 2017 hebben we extra aandacht gegeven aan de bedrijventerreinen. Samen met MKB-Nederland, de Veiligheidsregio Utrecht, politie en ondernemers is het Keurmerk Veilig Ondernemen behaald. Daardoor is de samenwerking, leefbaarheid en veiligheid op bedrijventerreinen verbeterd.

Voor de interpretatie van de cijfers is het van belang om te realiseren dat het kleine aantallen betreft en dat een toename of afname in aantallen grote percentuele verschillen geeft.

Op een aantal terreinen is de criminaliteit gestegen. Deze stijging wordt vooral veroorzaakt door het aantal woninginbraken (+ 6 aangiftes), geweld waaronder huiselijk geweld en vernielingen (+6 aangiftes). Tegenover een stijging staat er op sommige delicten ook een daling. Deze daling wordt vooral veroorzaakt door het aantal autokraken (-33,%), zakkenrollen (-50%) en inbraken in bedrijf of instelling (-18%).

Ten aanzien van de stijging van het aantal meldingen van huiselijk geweld, wordt opgemerkt dat aan het begin van het jaar gesprekken zijn gevoerd met politie om het huiselijk geweld extra aandacht te geven. Naar verwachting is hierdoor de aangiftebereidheid toegenomen. In één zaak heeft dit geresulteerd in drie aangiftes.

Wij vragen de Burgernet deelnemers, WhatsAppgroepen en sinds 2017 ook de Waaks! deelnemers om alert te zijn en informatie met de gemeente en de politie te delen.

Achtergrond

Het bureau Regionale Veiligheidsstrategie Midden Nederland (RVS) verzorgt maandelijks de criminaliteitscijfers van alle gemeenten in Midden Nederland. In januari presenteert RVS de jaarlijkse criminaliteitscijfers over het voorgaande jaar.   

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Cross Roads


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020