StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:11-11-2017
Bijgewerkt op:11-11-2017 09:53

Dierenhulpverlening Woerden op zoek naar vrijwilligers

Bron: Dierenhulpverlening Woerden e.o.
  

De gezelligste katten kroelen, fijne wandelingen met de honden maken en luidkeels mee kwetteren met de parkieten: het hoort allemaal bij het werk in het dierenasiel. De minder leuke klusjes vergeet je al snel wanneer je een dier met trots overhandigt aan de nieuwe eigenaar. Vrijwilliger zijn is dus zo gek nog niet. En ze zijn hard nodig, die paar extra handen. Stichting Dierenhulpverlening Woerden is op zoek naar vrijwilligers die onder andere de dieren willen verzorgen, het leuk vinden om de meldcentrale te bedienen en de ambulance aan te sturen of zelf op de ambulance willen rijden.

Vrijwilligerstekort
Stichting Dierenhulpverlening Woerden kampt met een vrijwilligerstekort. Inmiddels hebben ruim 200 vrijwilligers zich al aangesloten bij de stichting om de dieren een handje te helpen. Dit aantal is echter niet groot genoeg om de gaten in het rooster te vullen. Extra handen bij de telefooncentrale, het rijden met de dierenambulance en de verzorging van de katten en honden zijn momenteel vooral welkom. Naast het voeren, schoonmaken en verschaffen van de medische zorg hebben de katten en honden namelijk veel aandacht en liefde nodig. En dat is waar de stichting -die volledig op vrijwilligers draait- momenteel te kort schiet. Dit tekort is evengoed merkbaar bij de telefooncentrale en de ambulancediensten: ook hier is het lastig om het rooster gevuld te krijgen.

Vacatures met kroelgarantie
Voor iedere dierenliefhebber staat er eigenlijk wel een passende vacature open, de meesten zelfs met kroelgarantie. Altijd al een kat of hond willen hebben maar hier geen plek of tijd voor gehad? Kom de dieren in het asiel verzorgen. Je hoeft hier slechts minimaal twee keer per maand beschikbaar voor te zijn. Slecht ter been? Of draag jij liever je steentje bij vanuit huis? Geen probleem, een telefoondienst is gemakkelijk vanaf de bank te doen. Als centralist draai je minimaal vier diensten van zes uur per maand. Niet alleen bij de katten, honden en telefooncentrale zijn extra handen nodig: hulp bij het verzorgen van de vogels en konijnen is ook van harte welkom. Daarnaast zoekt de stichting nog ambulance- balie- en braderiemedewerkers. De keuze is reuze! Als vrijwilliger hoef je enkel liefde voor te dieren hebben en minimaal achttien jaar te zijn. Ervaring is voor de meeste functies niet vereist, de vrijwilligers van de stichting leren je namelijk graag de fijne kneepjes van het vak. Bovendien biedt de stichting interne opleidingen voor potentiële ambulancemedewerkers. 

Contact/meer informatie
Ben je enthousiast geworden? Of heb je behoefte aan meer informatie? Neem een kijkje op de website voor de mogelijkheden.

Tot ziens in het asiel!
http://dierenhulpverleningwoerden.nl/

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Oranje Top 30


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024