StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgendaMenu van de Maand
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda
Menu van de Maand

Reclame

Adverteren op de website van RSM

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

ZoekenGeplaatst op:10-11-2017
Bijgewerkt op:10-11-2017 17:10

Zendmasten

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
    

Op vrijdag 10 november presenteerde oud-wethouder Jan Vinkenburg zijn boek “Zendmasten”.

Het gaat over een roerige periode in de gemeente Montfoort, die startte op 29 april 1996 toen het toenmalig CDA-raadslid Arie Spruit Jan belde met de mededeling dat hij was benaderd over verplaatsing van zendmasten naar Blokland. Wat natuurlijk niemand in de gemeente Montfoort wilde.

Jan beschrijft op een unieke wijze hoe dit proces van het indienen van een motie tot het eindelijk niet doorgaan van de verplaatsing in dit boek. Hij doet dat met een soort militaire precisie als oud-kolonel van de Landmacht, maar ook met een grote dosis humor, wat het lezen zeker tot een aanrader maakt.

Het boek werd tijdens de bijeenkomst opgedragen aan de oud-burgemeester van Montfoort Johan de Jong. Tevens sprak Jan zijn dank uit aan al diegenen die hem hebben geholpen met het samenstellen van het boek. Onder anderen Dhr. Simons van het Zendermuseum, Dhr. v.d. Berg, die het boek heeft gecorrigeerd en Mevr. Berndsen voor het fotomateriaal.

Hierna kreeg de heer Cees van den Oosten die toentertijd gedeputeerde was bij de provincie het woord. Hij sprak zijn dank uit voor dit eerste exemplaar en schetste hoe het boeiende traject van de overmacht van de provincie op kleine gemeenten was. Montfoort heeft zich daarin onderscheiden om met 4000 handtekeningen de provinciale staten te overtuigen dat het een slecht plan was.

Zoals vermeld in het voorwoord overhandigden Jan en Cees het boek aan Johan de Jong, die zich toen zag als stuurman van de boot “Montfoort” met ruim 13000 passagiers, die hij zonder averij de haven oftewel Montfoort zonder zendmast wilde binnen loodsen als zijn taak zag.

Het boek is te koop bij boekhandel Mado tegen een redelijke prijs en zeker een must in iedere boekenkast van een echte Montfoortenaar.

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2017