StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:09-11-2017
Bijgewerkt op:09-11-2017 21:08

Opening vernieuwde Wellantcollege Montfoort

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
    

Donderdag 9 november werd het vernieuwde schoolgebouw van Wellantcollege aan de Doeldijk officieel geopend in bijzijn van wethouder Langerak.

De heer Werner, een van de teamleiders heette iedereen van harte welkom bij deze bijzondere gebeurtenis. Hij was verheugd dat vandaag na een periode van ruim een jaar, nu officieel het moment was aangebroken om de school officieel te heropenen. Dit niet zonder te vermelden dat tijdens de verbouwing de lessen gewoon doorgingen. Het is in ieder geval een modern schoolgebouw geworden.

Met deze nieuwe school laat Wellantcollege zien dat duurzaamheid en modern groen onderwijs onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In lichte lokalen met moderne leermiddelen krijgen de leerlingen volop de gelegenheid om zich op een persoonlijke manier te ontwikkelen. Zo heeft de school een eigen kas, een dierenverblijf, twee moderne keukens en twee gymzalen. We zijn er trots op! 

Steeds meer leerlingen kiezen voor duurzaam groen onderwijs. Een uitbreiding van de school was dan ook noodzakelijk. In dit prachtige schoolgebouw kunnen 800 leerlingen zich voorbereiden op een (groene) toekomst. De school is goed bereikbaar vanuit de liggende gemeentes zoals Utrecht, De Meern, IJsselstein of Woerden.

De heer Werners wilde o.a. bedanken de Claassens bouwgroep, vergezeld van een prachtige bos bloemen. Maar ook de projectgroep van de schol o.l.v. Marloes Visser werd in de bloemen gezet. Daarnaast dank aan alle collega’s voor hun inzet en flexibiliteit. Maar ook een woord van dank voor alle leerlingen, want het was soms beste vervelend als je tijdens de les te maken kreeg met bouwactiviteiten.

Hierna kreeg de bestuursvoorzitter van het Wellantcollege Mevr. Annemarie Moons het woord. Zij was zeer content over de wijze waarop leerlingen in een ruime en duurzame en functionele omgeving les krijgen. Ook verwees zij even naar het verbindende effect voor het bedrijfsleven in Montfoort en omgeving bij acceptatie van leerlingen, bijvoorbeeld bij stages. Ook dank aan de gemeente en hiervoor gaf zij graag het woord aan wethouder Langerak, vergezeld van een bos bloemen.

Ook de wethouder refereerde aan het traject en zij was zeer onder de indruk van de vernieuwde school. Modernisering was hard nodig, ook vanwege de groei van het aantal leerlingen. Daarnaast een compliment voor de gehele school, want het Wellantcollege was in 2016 de enige school in het Groene Hart met 100% geslaagde leerlingen. Zij bood namens het college een glazen knoop aan, gemaakt door het Montfoorts Kunstenaarscollectief.

Hierna ging iedereen met een glas in de hand naar buiten, waar voor de school een boom geplant werd door 3 leerlingen en de wethouder en kon het glas geheven worden. Daarna was er voor iedereen nog de gelegenheid het prachtige resultaat van de verbouwing te bewonderen.

 


 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023