StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:31-08-2017
Bijgewerkt op:31-08-2017 21:29

Rotonde Blokland in Montfoort officieel geopend

Bron: provincie Utrecht, foto's RSM
    

In aanwezigheid van omwonenden is donderdag 31 augustus de rotonde op het kruispunt van de M.A. Reinaldaweg (N204) en Blokland in Montfoort geopend. Met het planten van wilgentenen op het middeneiland van de rotonde legden wethouder Marieke Lejeune-Koster en gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof de laatste hand aan de inrichting.

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof: “Samen met de gemeente hebben we gekozen voor een rotonde als meest verkeersveilige oplossing voor dit kruispunt waar regelmatig ongelukken zijn gebeurd. Naast verkeersveiligheid ging onze aandacht ook uit naar een fraaie inrichting van het middeneiland, passend in het mooie gebied van de Utrechtse Waarden.”

Wethouder Marieke Lejeune-Koster is blij met het resultaat: “Voor auto’s en vrachtverkeer is de situatie veel overzichtelijker en veiliger geworden. Omdat het fietspad is verschoven, worden fietsers niet meer geblokkeerd door auto’s die de provinciale weg opdraaien.”

De rotonde is aangelegd om de verkeersveiligheid op het kruispunt te verbeteren. In juni van dit jaar is aannemer Van Wijk begonnen met de aanleg, op maandag 10 juli kon de rotonde in gebruik worden genomen door het verkeer. Alleen aan de inrichting van het middeneiland moest nog een laatste hand worden gelegd.

De rotonde heeft een streekgebonden inrichting. Deze inrichting past bij de andere rotondes in de Utrechtse Waarden. De inrichting van het middeneiland verwijst naar een eendenkooi die vlakbij de provinciale weg te vinden is. Diverse eendenkooien zijn bewaard gebleven en vormen bijzondere cultuurplekken in het open weidelandschap van de Utrechtse Waarden. De wilgentenen die op 31 augustus zijn geplant, maken de inrichting van het middeneiland compleet.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Het Oranje Café / Nonstop NL


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020