StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:29-05-2017
Bijgewerkt op:29-05-2017 21:34

Top amusement in Jaarsveld bij polsstok

Bron: Polsstokbond Holland
    

Afgelopen zaterdag werd er gesprongen om het kampioenschap van Jaarsveld. De deelnemers schotelden het talrijk toegestroomde publiek, die ook genoten van het heerlijke weer, een fantastische wedstrijd voor. In alle categorieën werden topsprongen afgeleverd, met een tal aan persoonlijke records.

De senioren deden deze middag aan klantenbinding. Maar liefst 13 maal werd er 19 meter of meer gesprongen. Erwin Timmerarends (Montfoort) pakte met een fabuleus nieuw persoonlijk van 20.96 meter de titel. “Deze sprong is geweldig, en hij telt ook nog ééns mee voor m’n klassement, dus doe ik hier vanmiddag goeie zaken”, aldus de 22-jarige springer uit Montfoort voor de microfoon van RTV9.

De tweede plaats was voor Wouter van Midden uit Vlist, die maar liefst twee keer zijn persoonlijk record verbeterde en nu tot 19.73m kwam. Rian Baas (Oudewater) pakte met 19.51m het brons en liet in totaal 4 sprongen zien die over de 19 meter kwamen. Opvallende verrassing in de senioren-groep was Theo van Kooten (Haastrecht). Met 19.33 meter liet hij zien nog prima mee te kunnen in het senioren-geweld.

Bij de dames was het Fabienne Overbeek die het spel op de wagen gooide. Met een schitterend nieuw persoonlijk record van 16.18m opende de pas 16-jarige Benschopse de wedstrijd. Voor de titel was het echter niet genoeg want die ging voor de zesde keer op rij naar Dymphie van Rooijen. De Harmelense deed dat met een nieuw schansrecord van 16.56m. Wendy Helmes sprong zich met 15.18m naar de derde plek.

Bij junioren was de strijd het minst spannend. Ricardo Faaij uit Haastrecht sprong al in de eerst ronde een prachtige 18.99m en er was niemand die daarbij ook maar in de buurt kwam. Bas van Leeuwen uit Woerden werd tweede. De eerstejaars junior deed dat met een keurige afstand van 17.08 meter.

De derde plaats was met 16.75m voor Daniel Cuistra (Haastrecht) Topfavoriet bij de jongens, Reinier Overbeek, stelde pas in zijn laatste sprong orde op zaken. Met 17.87m pakte hij de titel in deze groep, waar lange tijd Corné de Regt (Linschoten) met een schitterend nieuw persoonlijk record van 17.08m de leiding had. Hij werd er dus tweede mee. Vlistenaar Chris Anker sprong 15.79m en ging er met het brons vandoor.

Volgende week verhuist de polsstokkaravaan naar Zegveld. Op dinsdag, woensdag en zaterdag gaan de atleten er weer een mooie wedstrijd van proberen te maken.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021