StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:20-03-2017
Bijgewerkt op:20-03-2017 13:37

v.v. Montfoort-Geinoord, derby van de gemiste kansen

Bron: Dick ten Hoonte
  

Algemeen is bekend, dat het gemakkelijker voetballen is tegen een ploeg uit de top, dan tegen een ploeg, die aan de onderkant van de rangschikking staat. Bij een derby ligt dat vaak iets genuanceerder, omdat dan vaak ook andere factoren een rol spelen.

Afgelopen week trok het bestuur van Geinoord hard aan de bel. Trainer Dick Kooijman moest plaats maken voor Houtenaar Dick Gerwig gezien de voor Nieuwegeinse begrippen lage positionering.

Na de verrassende winst tegen de Merino’s werd deze overwinning weer teniet gedaandoor verlies tegen FC Aalsmeer en moest er een uit een ander vaatje getapt worden.

In aanloop naar de ontmoeting met Montfoort konden een aantal spelers van het lijstje worden gestreept. Zo ontbraken Chanan Brandsma, Colin van Hoogdalem, Dimitri Djollo en doelman Ben van Breukelen. Ervaring moest dus gecompenseerd worden met enthousiasme.

Bij Montfoort ontbraken alleen Dion Gerritsen vanwege een schorsing en Danny ter Hoeve wegens een operatie.

Vanaf de eerste minuut was het Montfoort, dat het initiatief nam. Al na 4 minuten leek Bart Roelofs alleen op het doel af te stormen, maar doelman de Ridder was ruim op tijd bij de bal om deze over de zijlijn te spelen. Na de beginfase kwam de wedstrijd meer in evenwicht en deed Geinoord, ondanks de vele invallers, niet onder voor Montfoort.

Over de gehele wedstrijd was er van beide kanten veelvuldig balverlies, waardoor de bal beide keepers nauwelijks bereikte. Pas na 24 minuten spelen hadden zij voor het eerst balcontact.

Toch was het Montfoort, dat ruim voor rust op voorsprong kon komen. Uit een counter was het Miquel Ballo, die scherp voorzette op Max Verweij, maar deze raakte deze 100% kans totaal verkeerd, waardoor de bal voorlangs ging. Er volgde nog een 2e kans voor genoemde speler, maar ook deze leverde geen doelpunt op.

Onder slechte omstandigheden werd het spel er in de 2 e helft zeker niet beter op. Van beide kanten waren er verkeerde passes in overvloed. Er werd hard gewerkt en gebrek aan kwaliteit werd aan Nieuwegeinkant gecompenseerd met enthousiasme. Ook Montfoort werkte weliswaar hard, maar zeker in de 2e helft, waarin de thuisploeg grotendeels een overwicht had, werden er te weinig echte kansen gecreëerd en vielen er geen doelpunten.

Opvallend was, na afloop van de wedstrijd, dat Geinoord het gelijke spel als een mentale overwinning zag en Montfoort dit alles ervaarde als een gemiste kans om definitieve aansluiting te krijgen bij de top.

Door het gelijke spel zakt Montfoort naar een 9 e plaats en is te zien, dat veel ploegen niet of nauwelijks voor elkaar onderdoen. Zo bedraagt het verschil tussen Montfoort (9) en DTS (5) slechts 3 punten.

Aankomende zaterdag moet de ploeg van Renato Dijksterhuis naar debutant FC Aalsmeer, de ploeg die afgelopen zaterdag verrassend AFC in eigen huis wist te verslaan. Montfoort is dus gewaarschuwd,want bij verlies tegen deze ploeg moet Montfoort toch weer naar beneden kijken.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024