Geplaatst op:21-11-2016
Bijgewerkt op:21-11-2016 12:15

Verslag VollinGo Dames 2 – De Valk Dames 1

Bron: Marieke van Breukelen

Afgelopen zaterdag, 19 november, speelden de dames van De Valk een wedstrijd in Gouda tegen VollinGo DS 2.

In de 1e set had De Valk moeite met de sterke service van de tegenpartij. De pass was lastig onder controle te krijgen. Na een time out kwam De Valk terug; de passes kwamen beter naar de spelverdeelster waardoor er beter aangevallen kon worden. De tegenpartij kon de smash goed opvangen waardoor er weer hard terug werd geslagen. De set eindigde met 25-16 voor de dames van VollinGo.

De 2e set hadden de dames weer moeite met de servicedruk van de tegenpartij. Ondanks de achterstand bleven ze ervoor gaan. Helaas resulteerde dit uiteindelijk in een verlies van 13-25.

Het stond 2-0 achter. Dit was nog geen reden om de kop te laten hangen; er was altijd nog een mogelijkheid om te winnen. De punten liepen geleidelijk op en de spanning was hoog. Na flink hun best te hebben gedaan haalden de dames deze 3e set welverdiend binnen met een stand van 25-21.

Vol goede moed startten de dames met de 4e set. De tegenstanders begonnen met een voorsprong door een sterke service. Toen De Valk de punten terugpakte door de pass netjes te verzorgen, met als gevolg dat er aangevallen kon worden, lukte het om gelijk te komen: 15-15. Na veel te hebben gestreden en de spanning hoog te hebben gehouden, lukte het de dames om de set met 25-20 te winnen.

Met een gelijke stand van 2-2 moest er nog een 5e set gespeeld worden. De Valk pakte de service gelijk terug, waardoor ze met een voorsprong kwamen te staan van 4 punten. Helaas kon dit niet worden behouden door de harde smashes van de tegenpartij. Na het wisselen van kant stond VollinGo voor en lukte het De Valk niet om terug te komen. De service was lastig en de tegenpartij ving de smashes goed op. Hierdoor gingen er veel punten verloren en eindigde de set met 15-9 voor de tegenpartij.

Ondanks het verlies van 3-2 zijn er wel 2 punten binnengehaald voor de Valk DS 1. De eerstvolgende wedstrijd voor de dames is 3 december a.s. om 14:15 thuis in de Hoflandhal. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen VV Utrecht DS 5.