StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:15-11-2016
Bijgewerkt op:15-11-2016 15:53

Uitverkochte jubileumshow Marcello was een daverend succes

Bron: Ada Sluijs
    

Zondagmiddag 13 november vond in een uitverkocht theater ‘Het Klooster’ in Woerden het  20-jarig jubileumconcert plaats van het Montfoortse theaterkoor Marcello. Dit concert werd gedirigeerd door Loes Egbers, die tevens afscheid nam van het koor. Daan van der Hurk begeleidde het koor op piano, Wouter van der Wildt met percussie en Nienke Jansen regisseerde het optreden. 
Voor de pauze lieten de leden van Marcello zien dat er in die 20 jaar wel degelijk wat veranderd is binnen het koor. Er wordt inmiddels in verschillende talen uit het hoofd gezongen in plaats van achter een map. Daarnaast heeft het koor, mede door het meedoen aan diverse regionale wedstrijden zich opgeworpen tot een heus theaterkoor dat in staat is om, met professionele begeleiding, een strak afwisselend programma op de planken te zetten, inclusief choreo en leuke anecdotes. 

Na de pauze werden een paar mooie Spaanse nummers gezongen, waaronder Hijo de la Luna, dat: zoon van de maan betekent. Met behulp van de beamer kon het publiek met natuurbeelden zien waar het meer ingetogenere lied ‘The long day closes’ over gaat. Het koor is in staat om de nummers die zij zingen met de juiste intonatie, klankkleur en volume op het publiek over te brengen. Het publiek werd duidelijk bereikt en de zaal was stil bij het mooie nummer ‘Gabriëlas zang, uit de film: As it is in heaven. 

Het vlotte tempo dat in het concert zat, alsmede de gevarieerdheid in het programma en de manier waarop de nummers door de leden van Marcello werden neergezet deed menig bezoeker verbazen. Sommigen dachten dat zij in een heuse musicalvoorstelling waren beland. Er waren veel lovende woorden voor dit optreden, van: zeer professioneel tot: wat een passie voor de muziek stralen jullie uit en wat hebben jullie dat goed gedaan. Sommige bezoekers raakten ter plekke ontroerd van de mooie nummers, zoals The Rose van Bette Midler, Tourdion of ‘Give us this day’. 

Het concert werd afgesloten met de prachtige trommelklanken en het opzwepende ritme van de muzikant Wouter van der Wildt. Daarbij kon het mooie vrijheidsnummer ‘Asikha Thali’ aan het eind niet ontbreken. Speciaal voor het concert waren zelfs een aantal mensen van het Franse koor “Croqu’notes uit Berck-sur-Mer naar het theater in Woerden afgereisd. Dit tot grote verrassing van de meeste koorleden. Met dit koor heeft Marcello al diverse keren opgetreden, zowel in Frankrijk als in Montfoort. Tijdens het concert werd een filmpje vertoond van het Franse koor dat de leden van Marcello zingend feliciteerde met hun jubileum. 
De sponsors van het concert werden via de beamer bedankt voor hun bijdragen. 

Na afloop was er gelegenheid voor familie, vrienden en bekenden van de koorleden om elkaar te ontmoeten achter in de bar voor een hapje en een drankje. 

Marcello heeft laten zien dat zij in staat is om, met behulp van professionele begeleiding, een theaterprogramma op de planken te zetten waarin alle elementen van muziek, beweging en sketches op een mooie manier bij elkaar komen. U zult er de komende jaren vast meer van zien. 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
The Unlimited Music World (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020