StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:29-09-2016
Bijgewerkt op:29-09-2016 18:35

Gouden huwelijk Wim en Ciny

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Donderdag 29 september waren Wim en Ciny van Kempen-Sengers 50 jaar getrouwd. In hun woning in Linschoten ontvingen ze burgemeester Petra van Hartskamp en de pers.

Op school in Woerden was Wim bevriend met een van de vier broers Sengers. Wim, die geen zussen had, kwam graag in huize Sengers waar ‘s avonds gezellig platen werden gedraaid én waar hij kennis maakte met Ciny. Die vond Wim wel een “leuk jong” en de klik was wederzijds.

Na zijn diensttijd in Aruba trouwden zij al snel, Ciny was pas 19 jaar. Zij was best zenuwachtig, en nu bleek haar prachtige sluier ook al in de kreukels te zitten. Gelukkig hielp de bruidswinkel haar en streek de sluier weer mooi glad.

Het was gebruikelijk in die tijd dat vrouwen werden ontslagen bij hun trouwen. Maar Ciny zat daar niet zo mee, want ze kregen al snel na elkaar drie kinderen.

Ze betrokken een woning aan de Dorpsstraat in Linschoten. Maar deze drukke en smalle straat, waar bussen en melkwagens langs de huizen scheerden, vonden zij erg gevaarlijk voor de kinderen. Dus kochten zij in 1972 hun huidige woning aan de Berkenlaan, waar zij nog steeds met veel plezier wonen.

Wim heeft 50 jaar gewerkt bij den Oudsten, en daar twee faillissementen meegemaakt. In zijn schaarse vrije tijd fietste hij bij WTC, hield vogels, speelde korfbal en later voetbal.

In de vakantie reisden ze met de kinderen per openbaar vervoer (Wim haalde pas op zijn 40ste zijn rijbewijs) naar pretparken en dierentuinen. Hun dochters en zoon vertelden smakelijk over de hilarische tocht naar Slagharen, waarbij pa zich een ongeluk sjouwde bergop en bergaf met de zware tassen eten en drinken.

Twee keer maakten ze de mooie reis naar Aruba, waar Wim de oude kazerne uit zijn diensttijd bezocht en ze zelfs mochten mee-eten.

Ciny en Wim verheugen zich nu op een feestweekendje weg met kinderen en kleinkinderen. Hoewel, zo zei Ciny, “Ik ook heel graag gewoon thuis ben, in ons rustige buurtje.”

7 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 7 foto's die bij dit artikel horen: van Kempen

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel
ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020