Geplaatst op:11-09-2016
Bijgewerkt op:11-09-2016 12:37

Montfoort speelt gelijk tegen Zwaluwen’30

Beide ploegen speelden het laatst tegen elkaar in het seizoen 2006-2007. Montfoort moest 4 punten laten aan de ploeg, die aan het eind van het seizoen kampioen werd en dus promoveerde naar de Hoofdklasse. Na een wervelende openingswedstrijd tegen Woudenberg waren bij de supporters de verwachtingen hoog gespannen, ook al wezen de statistieken uit, dat de Hoornse club in het verleden niet altijd de gemakkelijkst te nemen hindernis was. Even na half 3 klonk het 1e fluitsignaal van scheidsrechter de Haan en Montfoort ging direct voortvarend te werk . Al na 1 minuut spelen was het Miquel Ballo, die alleen voor de keeper verscheen, maar doelman Potveer hinderde de aanvaller dermate, dat zijn inzet net naast ging. Even later was er een mogelijkheid voor de thuisploeg , maar doelman Vianen bracht redding. Verder gebeurde er in de 1e helft nauwelijks iets noemenswaardig, al was Bart Roelofs in de 42e minuut dicht bij een openingstreffer uit een voorzet van Ballo. De inzet ging echter ruim over. In de 2e helft werd de wedstrijd iets levendiger. Al na 1 minuut moest doelman Vianen op de rand 16 meter handelend optreden en was nog geen minuut later Joost van Apeldoorn dicht bij de openingstreffer, toen zijn kopbal uit een hoekschop rakelings naast ging. Montfoort voerde de druk op en Miquel Ballo bracht Danny ter Hoeve in stelling, die snoeihard net naast schoot. In de minuten, die daarop volgden, kreeg de thuisploeg iets meer greep op de wedstrijd en kreeg men ook reële kansen om op voorsprong te komen. Eerst was het Nicky Besamusca, die redding bracht op de doellijn en even later zag iedereen een schot rakelings diagonaal voor langs gaan. In de 70e minuut moest Robin Vianen opnieuw handelend optreden en trainer Dijksterhuis besloot dan ook verse aanvalskrachten in te brengen. Joost van Apeldoorn moest plaats maken voor Mitchel Bottenheft, die dit seizoen weer een gedreven indruk maakt, wat soms tegelijkertijd zijn valkuil kan zijn. Want nog geen 10 minuten later zag scheidsrechter de Haan in de inzet van Bottenheft een dermate grote onreglementaire overtreding, dat tot ieders verbazing de rode kaart werd getrokken. Ondanks protesten bleef scheidsrechter de Haan bij zijn standpunt en moest Montfoort met 10 man verder. Inmiddels was ook Marck van Baal ingebracht en ook Jouad el Yaacoubi mocht de 90 minuten volmaken. Met de inbreng van de 2 aanvallers leek Montfoort toch weer meer grip op de wedstrijd te krijgen en had Jouad el Yaacoubi in blessuretijd zelfs de winnende treffer op zijn hoofd , maar de bal ging net naast, waardoor de eindstand bepaald werd op 0-0. Na dit resultaat staat Montfoort met 4 punten uit 2 wedstrijden op een 4e plek en moet het aankomende zaterdag de strijd aanbinden met rkvav Volendam. De conclusie uit de wedstrijd tegen Zwaluwen”30 is wel, dat er meer ontspanning en dus meer rust in de ploeg moet zijn. Bij vlagen zie je, dat er ruim voldoende kwaliteit aanwezig is en dat Montfoort na jaren weer over voldoende scorend vermogen bezit. Dan moet echter het vizier wel weer op scherp staan. Aankomende zaterdag, thuis tegen RKVAV Volendam, kan de ploeg van Renato Dijksterhuis laten zien, dat Montfoort wel degelijk een ploeg is, waar men dit seizoen rekening mee moet houden. Om het elftal scherp te houden wordt dinsdag 13 september om 20.00 u. een oefenwedstrijd gespeeld tegen 2e klasser NITA