StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:21-03-2016
Bijgewerkt op:21-03-2016 09:31

Uniek concert in Oudewater

Bron: Adrienne Lansbergen
  

Voor een uitverkochte kerk voerde het Studentenkoor Amsterdam zondag 20 maart in Oudewater de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit. Dankzij bezoekers en sponsoren bracht deze door drie Rotaryclubs georganiseerde uitvoering 10.000 euro op. Dat bedrag is bestemd voor de opvang en begeleiding van vluchteling-studenten. 

Samen met het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, strijkorkest Lundi Bleu en een zestal uitstekende solisten zorgde het Studentenkoor voor een ontroerende uitvoering. Bach’s Matthäus werd in de sfeervolle Sint Franciscuskerk in Oudewater ten gehore gebracht onder leiding van dirigent Servaas Schreuders.

Het bedrag dat na aftrek van de kosten van deze uitvoering overblijft, 10.000 euro, is bijeengebracht voor de Stichting voor vluchteling-studenten UAF. Deze stichting ondersteunt vluchtelingen bij hun studiekeuze en begeleidt hen tijdens hun studie en zoektocht naar werk.

Met inzet van veel vrijwilligers slaagden de drie organiserende Rotaryclubs (Woerden Oude Rijn, Oudewater en Schoonhoven) erin de kosten laag te houden, wat de opbrengst verhoogde. 

Voor de drie serviceclubs past het organiseren van deze uitvoering van de Matthäus Passion en het goede doel dat eraan verbonden is binnen hun eigen doelstelling: samen een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschap.

Voor een uitverkochte kerk zong Studentenkoor Amsterdam de Matthäus Passion in Oudewater (Fotografie Leo Jansen)

10.000 euro voor vluchteling-studenten. Rechts Mardjan Seighali, directeur UAF, links Sal Schuitevoerder, Rotary (Fotografie Leo Jansen)

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Stadspraet


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024