StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:24-12-2015
Bijgewerkt op:24-12-2015 15:03

Gouden huwelijk in Achthoven

  

Burgemeester Van Eijk van Montfoort bracht donderdag 24 december een bezoek aan Jan Van Wijk en Bep Van Wijk - Jongerius, die hun 50-jarig huwelijk vierden.

Jan werd geboren op Blokland en groeide op in Jutphaas, waar zijn vader samen met zijn oom een boerderij had. Als puber maakte hij de oorlog mee. “Op een nacht in mei 1940 kregen wij 120 Nederlandse soldaten en 60 paarden ingekwartierd. Zij sliepen in de stal en om de hooiberg. De hele Jutphase buurt kwam eten halen bij hun keukenwagen, wat vader veel te druk werd.”  

Op zijn 31e ontmoette Jan Bep bij een dansavond van de JBTB, de Jonge Boeren en Tuindersbond. “Ik heb eerst nog even de kat uit de boom gekeken,” vertelde Jan. De 19-jarige Bep liet zich al snel veroveren door die leuke man met zijn eeuwige gleufhoedje.  

Het wettelijke huwelijk werd 24 december 1965 in Vleuten gesloten. In 1966 trouwden Bep, gekleed in een witte kanten japon, met Jan in de kerk in de Meern.

Jan en Bep lieten een huis bouwen op Achthoven West waar Jan zijn loonwerkersbedrijf al snel uitbreidde. Hij kocht zijn eerste trekker in 1955 en runde het bedrijf met alleen losse jongens, Jan: “Ik heb ze nodig als ik ze nodig heb.”

Drie kinderen kregen Bep en Jan. Bep kon zelden van huis, die moest de telefoon aannemen en Jan met de auto achternagaan als er berichten waren. Later was er de 27Mc zender. Bep kookte ook voor het personeel en bracht het ter plekke op het land bij man en personeel. Daarnaast was Bep overblijfmoeder en zwemmoeder. En later deed en doet ze vrijwilligerswerk bij Antoniushof en de Zonnebloem.

Bij het nieuwe overdekte zwembad in Nieuwegein leerden Jan en Bep zwemmen toen ze al lang volwassen waren.

Jan mocht graag accordeon spelen en iedereen liep bij feestjes en partijen gezellig in polonaise achter hem aan naar buiten. Met de kinderen speelden ze graag een potje kaarten, waarbij Bep eens, tot grote hilariteit van de kinderen, de Zwarte Piet kreeg en spontaan door haar stoel zakte..

Hun kinderen schonken hen 8 kleinkinderen. Zoon Goof nam het loonwerkersbedrijf van Jan over.

Dochter Bep vertelde dat ze een onbezorgde jeugd had gehad. 
Vakantie zat er met het bedrijf aan huis niet in. Soms konden ze een dagje weg: winkelen in Utrecht, naar ponypark Slagharen, of het strand. 

7 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 7 foto's die bij dit artikel horen: Van Wijk

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024