Geplaatst op:30-01-2018
Bijgewerkt op:30-01-2018 11:01

Zwaar bevochten overwinning in Maarssen voor v.v. Benschop

Bron: Leo Oudshoorn

Na een mooi trainingskamp in Barcelona en twee mooie overwinningen tegen Elinkwijk en Oestgeest leek Benschop helemaal klaar voor de herstart van de competitie maar het bleek weer eens, dat competitie voetbal heel iets anders is dan vriendschappelijke potjes.

Op het erbarmelijk slechte grasveld bleek goed voetbal nauwelijks mogelijk. Het spekgladde veld zorgde voor diverse gevaarlijke glijpartijen en leverde Benschop al in de eerste helft twee blessures op. Maarssen zette gelijk volop druk en met veel inzet en energie maakte zij het Benschop moeilijk.

Nadat Jimmy Vendrig de eerste kans van de wedstrijd had overgeschoten moest hij vlak daarna al het veld verlaten vanwege een enkelblessure. Maarssen won de meeste stevige duels, maar Benschop was toch na 20 minuten dicht bij een voorsprong. Jeroen Lieverse brak op rechts door en leek te gaan scoren,  maar de rechtsback van Maarssen wist de bal uit het doel te krijgen.

Even daarna was het wel raak voor Maarssen. De nummer 7 van Maarssen waagde een schot en via een speler van Benschop plofte de bal onhoudbaar voor Mitchell van Oort in het doel. Drie minuten later werd het nog erger voor het slap spelend Benschop. Een schot uit de tweede lijn vloog hoog in de kruising en Benschop keek tegen een  2-0 achterstand aan na een half uur spelen. Benschop leek op een nederlaag af te stevenen, maar David Verweij dacht daar anders over en wist vlak voor de rust de 2-1 aan te tekenen.

Trainer Emanuel Sluis was “not amused” en gaf aan, dat er geknokt moest worden voor de punten. Benschop probeerde de wedstrijd weer in handen te krijgen hetgeen ook lukte. De mannen uit Maarssen kregen steeds meer moeite om de Benschoppers tegen te houden en ondanks zeer matig voetbal kwam Benschop in de 70e minuut verdiend op gelijke hoogte.

Nadat even daarvoor Jeroen Roodenburg een mooie voorzet van Patrick Maton in de handen van de doelman had gekopt was het even later wel raak. David Verweij brak op rechts door en zette Jeroen vrij voor het doel en met een heerlijke schuiver maakte hij de Maarssen keeper kansloos. 2-2. Benschop rook zijn kans, maar moest uitkijken voor de tegenstoten van Maarssen.

De in de eerste helft voor Coen vd Snoek ingevallen Tom de Hoop gaf zijn visitekaartje af door telkens weer als winnaar uit zijn duels te komen. In de 90e min kwam toch de 2-3 op het bord. David Verweij kogelde de bal tussen de palen, maar een speler van Maarssen sloeg de bal uit het doel. Scheidsrechter Belkaraouia, die even daarvoor Benschop een zuivere penalty onthield twijfelde wat hij zou beslissen. Uiteindelijk liet hij de Benschoppers juichen, daar de bal achter de lijn was geweest. Er volgde nog een ruime blessure tijd, maar Benschop gaf geen krimp meer en de drie zwaarbevochte punten gingen mee richting Benschop.

Opstelling vv Benschop

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse (75e min Thomas Banfi), Coen vd Snoek,(42e min Tom de Hoop), Niels Beeres, Jurgen Ruitenbeek, Stef Elings, Jeroen Lamboo, Jimmy Vendrig, (15e min Patrick Maton), Jeroen Roodenburg, David Verweij, en Martijn de With.

Wat gaat er komen?

Het wordt weer een hele belangrijke week voor Benschop. Dinsdagavond om 20-15 uur staat de belangrijke bekerwedstrijd tegen Swift 2 uit Amsterdam op het programma. Bij een overwinning komt Benschop bij de laatste 16 ploegen. Zaterdag volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen Desto, de ploeg waar Benschop de eerste competitie wedstrijd van verloor. De wedstrijd begint om half 3 en heb je tijd, kom dan naar het sportpark om onze jongens op een sportieve wijze te ondersteunen.