StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

Adverteren op de website van RSM

Zoeken



Geplaatst op:03-10-2024
Bijgewerkt op:03-10-2024 19:24

Beëdiging Huzaren van Boreel

Bron: Persbericht Huzaren van Bureel
  

Op donderdag 10 oktober vindt op het kerkplein in de historischestad Woerden, een historische beëdiging plaats van ongeveer 60/65jonge mannen en vrouwen van het Regiment Huzaren van Boreel.

Het Regiment Huzaren van Boreel is in 1825 opgericht door WillemFrançois Boreel in opdracht van Willem van Oranje. De opdracht was een cavalerie eenheid op te richten. Deze eenheden zijn hoofdzakelijk belast met verkennings en inlichtingen taken.

De cavalerie eenheid maakt onderdeel uit van de koninklijke landmacht. De eenheden verzamelen zich voorafgaande aan de ceremonie op het exercitieterrein met Fennek pantservoertuigen,paarden en detachementen te voet. Rond 13.15 uur verplaatsen de troepen zich in een defilé van het exercitieterrein via de Voorstraat en de Kruisstraat naar het Kerkplein. Het defilé bestaat dan uit ruiters te paard, marcherende eenheden, lichte wielpantservoertuigen, (type Fennek)begeleid door militaire muziek van de Fanfare Bereden Wapens.

Van 14.00 – 15.00 vindt er op het kerkplein de beëdiging ceremonie plaats, ook weer begeleid door de Fanfare Bereden Wapens. Het geheel, defilé en beëdiging ceremonie wordt muzikaal begeleid door de Fanfare Bereden Wapens.

Om 15.15 uur wordt de ceremonie dan afgerond.

Het belooft een groots gebeuren te worden.

De Stichting Veteranen Lopikerwaard heeft in overleg met de organisatie van Defensie stoelen voor de veteranen kunnen reserveren. Het is wel noodzakelijk dat men zich via info@veteranen-lopikerwaard.nl opgeeft, zodat u van een zitplaats verzekerd bent.

Het bestuur hoopt dat veel veteranen uit de Lopikerwaard van deze bijzondere gebeurtenis zullen genieten. Dus meld je snel aan. Het aantal te reserveren plaatsen zijn beperkt.De organisatie verzoekt de veteranen, indien mogelijk, het veteranen tenue inclusief groot model medailles te dragen.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024