StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:27-09-2024
Bijgewerkt op:27-09-2024 11:42

Omgaan met agressie en geweld, training voor ondernemers

Bron: Gemeente Montfoort
  

Niemand wil in zijn dagelijks werk geconfronteerd worden met agressie, geweld of een overval meemaken. Vooral ondernemers en hun werknemers kunnen met dit soort situaties te maken krijgen. Gelukkig kunnen ondernemers zelf stappen ondernemen. Ze kunnen bijvoorbeeld leren hoe ze agressie kunnen herkennen, hoe ze kunnen voorkomen dat een situatie erger wordt en hoe te handelen tijdens een overval.

Op 23 september kwamen ruim 25 ondernemers en werknemers samen in de Hema in Montfoort voor een leerzame bijeenkomst over verschillende vormen van agressie en geweld. Burgemeester Petra van Hartskamp opende de avond, die in samenwerking met de winkeliersvereniging, Platform Veilig Ondernemen en ReTake-training is georganiseerd. De avond stond in het teken van veiligheid en voorbereiding op het omgaan met verschillende vormen van agressie en geweld.

Burgemeester Petra van Hartskamp: “Een overval heeft een grote impact op slachtoffers. Veiligheid van onze ondernemers en hun medewerkers heeft prioriteit voor de gemeente. Een training om hiermee om te gaan helpt om risico's te verkleinen en ondernemers het vertrouwen te geven om voorbereid te zijn.”

Praktische handvatten en tips
Tijdens de training kregen de deelnemers concrete tips, maar konden zij ook aan de lijve ondervinden wat bepaalde agressie met hen deed en hoe ze rustig konden blijven. Dit werd gedaan door samen met een trainer en acteur situaties na te bootsen. Veel ondernemers waren positief over de training. "Ik maak dit soort situaties dagelijks mee in de winkel, maar nu weet ik hoe ik professioneel kan omgaan met klanten én mijn eigen grenzen kan bewaken,” aldus één van de ondernemers.”

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024