Geplaatst op:01-08-2024 Bijgewerkt op:01-08-2024 12:44 Start bouw woningen Park Rapijnen komt stap dichterbijBron: Gemeente Montfoort De gemeenteraad stelde op 22 april 2024 unaniem het definitieve bestemmingsplan voor Park Rapijnen vast. Hiermee komt de bouw van 98 woningen in dit plangebied in Linschoten een stap dichterbij. Binnenkort starten ontwikkelaars BPD en NU Projectontwikkeling met voorbereidende werkzaamheden op het terrein.
Dit is een mooie mijlpaal. Dit plan biedt nieuwbouwwoningen in alle prijsklassen. Zo komen er 29 sociale huurappartementen. De rest zijn koopwoningen. Hiervan zijn 21 betaalbare koopappartementen, tien appartementen in het midden- en elf in het hoge segment. Naast deze appartementen komen er ook zes betaalbare en vier middendure koopwoningen in het project.
Tijdens de periode dat het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ter inzage lag, is er een tweetal beroepsschriften ingediend bij de Raad van State. Wanneer de Raad van State hier uitspraak over doet, hebben we geen invloed op. Daarnaast loopt er een dagvaardingsprocedure over het derde trainingsveld van VVL. Een concrete planning voor de realisatie van de woningen is op dit moment dan ook nog niet te geven.
Voorbereidende werkzaamheden
In opdracht van de ontwikkelaars start de aannemer binnenkort met een aantal voorbereidende werkzaamheden op het terrein, waaronder het kappen van bomen, het omleggen van een watergang en het voorbelasten van het terrein. Het is nodig om de bomen, die op de toekomstige locatie van het honk- en softbalveld staan, te kappen. Voor de kap van de bomen is een melding gedaan bij de provincie Utrecht. Voordat de aannemer de bomen kapt, bekijkt een ecoloog of er in de bomen geen nesten meer aanwezig zijn. In het nieuwe plan komen veel nieuwe bomen terug. Voor het omleggen van de watergang, is het nodig om een deel daarvan te dempen. De aannemer zal de dieren die hierin leven vangen en in een andere deel van het plangebied uitzetten. Na deze werkzaamheden start de aannemer met het aanbrengen van grond en zand op het terrein, zodat er een stabiele ondergrond ontstaat om straks op te bouwen. Dit noemen we ‘voorbelasten’. De voorbelasting moet minimaal een half jaar liggen. Deze werkzaamheden zorgen voor bouwverkeer. Het bouwverkeer van en naar het terrein gaat straks via de bestaande inrit aan de Nieuwe Zandweg. De aannemer informeert de omwonenden van de locatie van tevoren nog over de werkzaamheden.
Beschermde kerkuil
Pas geleden bleek dat er in de oude stal aan de Nieuwe Zandweg een beschermde kerkuil woont. De stal mag dan niet zomaar gesloopt worden. De ontwikkelaar is bezig om een nieuwe plek voor de kerkuil te zoeken. De vergunning die nodig is voor het maken van een nieuw onderkomen is inmiddels aangevraagd bij de Provincie.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de projectenpagina op onze website. Op de projectenwebsite van de ontwikkelaar leest u meer over de planning en uiteindelijk over de verkoop van de woningen zodra dit bekend is.
|