StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:23-01-2024
Bijgewerkt op:26-01-2024 10:57

Mensen met dementie moeten anticiperen

Bron: Persbericht SWOM
  

Verpleegkundig consulent Dementie bij het Alzheimercentrum VUmc Freek Gillissen heeft een duidelijke visie op de zorg voor mensen met dementie en hun huidige plek in onze maatschappij. Als gastspreker komt hij hierover vertellen tijdens de informatieavond dementie op 1 februari aanstaande in zalencentrum Sint Joseph in Montfoort. De informatieavond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Erbij horen
“Gezelschap, het gevoel er nog bij te horen. Dat is onmisbaar voor iemand met dementie”, zegt Freek. Maar maak het klein. Blijf bij je gevoel. Stel, je bent gewend om altijd met twee echtparen te klaverjassen. Opeens kan één van de vier niet meer meedoen. Moet je dan die bijeenkomst schrappen, of er gewoon een andere invulling aan geven? Freek vervolgt “Wat onze samenleving echt moet weten, is dat mensen met dementie helemaal niet zulke hoge eisen stellen aan de hulp die zij nodig hebben. Stop met praten, pak iemand beet en laat je liefde voelen. Gewoon gezelschap, een kop thee, in de buurt zijn.Het gevoel dat ze erbij mogen horen. Dat is vaak de essentie van de hulpvraag.”

Betrokkenheid van de omgeving
Vroeger was dementie een onderdeel van onze maatschappij. Als je de boerderij van je vader overnam, dan kreeg je opa erbij. Daar zijn wij niet meer op ingesteld. Volgens Freek moeten mensen met dementie emanciperen. Nu zitten ze vaak opgesloten indagopvangcentra of verpleeghuizen. Als we de maatschappij leren hoe met dementie om te gaan, dan is dat minder nodig. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk geeft hij uitleg, beantwoordt hij vragen en gaat hij met u in gesprek.

Deze avond is niet alleen bedoeld voor mantelzorgers en hun naasten, maar juist ook voor de zorg- en hulpverleners, beleidsmedewerkers van organisaties en bedrijven die te maken hebben met de mens met dementie.

Avondprogramma:
19:00 uur            Inloop
19:30 uur            Freek Gillissen, verpleegkundig  consulent dementie bij het Alzheimercentrum VUmc, geeft een presentatie over ‘Mensen met dementie moeten emanciperen’.
20:30 uur            Pauze
20:45 uur            Gelegenheid om uw vragen te stellen

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Koningsdag programmering


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024