Geplaatst op:22-05-2018
Bijgewerkt op:22-05-2018 08:52

v.v. Montfoort opnieuw met lege handen na verlies tegen WNC

Dat Montfoort zijn wedstrijden in het kader van de nacompetitie thuis kan afwerken is na afgelopen zaterdag nagenoeg onmogelijk. Bijna zeker zal de ploeg van Aart Jan van Boksel het moeten opnemen tegen een degradatiekandidaat uit de Hoofdklasse.

In de afgelopen weken liet Montfoort het behoorlijk liggen . De ploeg speelde ondermaats en diverse spelers waren op zoek naar de juiste vorm. Menigeen hoopte dan ook, dat de ploeg in de voorlopig laatste thuiswedstrijd tegen de nummer 3, WNC , weer eens ouderwets zou vlammen en zichzelf een mentale opkikker zou bezorgen.

In de basis ontbraken Eddy Vorm ( trouiwerij) , Don Mimpen (schorsing), Bart Roelofs en Ricardo Bakker. Daardoor kregen onder andere Denny Berkouwer en Jasper Atteveld weer de nodige speelminuten.

Vanaf de 1e minuut zette de thuisploeg druk op het doel van WNC en na 11 minuten spelen liet Marck van Baal weer eens één van zijn specialiteiten zien, namelijk het blokken van de uittrap van de keeper. Niet voor de eerste keer ontfutselde hij de keeper op deze manier de bal, omspeelde hem en schoot de bal in het lege doel. Daarmee leek het tij gekeerd en zou de ploeg het een en ander recht kunnen zetten.

Na ruim 20 minuten spelen had de op dat moment gedreven ploeg de score zelfs kunnen verdubbelen , maar het diagonale schot van Joey van Ede miste net het doel. Vanaf dat moment begon WNC iets terug te krabbelen en creëerde de ploeg zelfs enkele mogelijkheden. Tot opluchting van de supporters kregen de voorzetten iets te veel lengte eb bleven doelpunten uit. Montfoort was echter wel gewaarschuwd.

Na rust bleef WNC aandringen en na een kwartier spelen was het dan ook raak . Het was uiteindelijk Bas Smulders, die de gelijkmaker scoorde. In het verdere verloop hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, Maar WNC wist, dat de ploeg daar niets mee opschoot, omdat de concurrentie, als het gaat om de 3e periode, op winst stond. In de slotfase was het echter Jeffrey Weidema, die voor de bezoekers de bevrijdende 1-2 scoorde, waardoor de winnaar van de 3e periode pas op de slotdag bekend wordt. WNC begint aan die wedstrijd met 1 punt voorsprong op DTS en DHSC.

Ondanks het verlies van Montfoort was het toch positief, dat er bij vlagen weer ouderwets strijd geleverd werd . ook de ziekenboeg is nagenoeg leeg. Het is dan ook te hopen, dat die lijn wordt voortgezet in de laatste competitiewedstrijd uit bij LRC Leerdam. Daarna kan de ploeg zich helemaal richten op de nacompetitie met als inzet een plekje in de Hoofdklasse 4.