StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:20-04-2018
Bijgewerkt op:20-04-2018 13:59

Verklaring aftreden wethouders Vlaar en Langerak

Bron: J.Vlaar
  

Wethouders Jan Vlaar en Ineke Langerak leggen met onmiddellijke ingang hun functies neer.

VVD (steun) fractie chanteert al enkele maanden twee wethouders

Sinds 2010 was Jan Vlaar onafgebroken wethouder in Montfoort. De eerste 4 jaar was hij vooral belast met het goed implementeren van de nieuwe taken in het sociale domein. In de daarop volgende twee jaar werd zijn inzet vooral gevraagd voor een bezuinigingsprogramma van ruim € 2.000.000. De laatste twee jaar zijn getekend door het boven water halen van de knelpunten in de samenwerking met IJsselstein.

Hij had het vermogen om op creatieve wijze de kracht te versterken van de hechte Montfoortse en Linschotense samenleving.

Ineke Langerak was sinds 2014 wethouder in Montfoort. Zij is de afgelopen 4 jaar verantwoordelijk geweest voor de decentralisatie van de jeugdzorg, de realisatie van de huisvesting voor een tweetal scholen en sportaccommodaties. Ze heeft aan de wieg gestaan van het Platform Duurzaam Montfoort, waardoor er verbindingen ontstaan tussen bedrijven, inwoners en gemeente op het gebied van duurzaamheid. Zij was in staat om te verbinden en vanuit een lange termijn visie de bestuurlijke opdrachten voor jeugd, onderwijs, gezondheid en sport integraal in te bedden in de samenleving.

De directe aanleiding voor het vertrek van de twee wethouders is gelegen in twee oorzaken:

Dinsdag 24 april a.s. wordt in het Forum het rekenkameronderzoek “aanleg sportvoorzieningen” besproken nadat ze vandaag is gepubliceerd. De conclusies en aanbevelingen in het bijbehorende raadsvoorstel zijn niet besproken met de betrokken verenigingen. Dit terwijl er vergaande conclusies en veronderstellingen geponeerd worden. Ook met de zienswijze van het College is niets gedaan.

Jan Vlaar en Ineke Langerak distantiëren zich daarom van dit Raadsvoorstel. Het beschadigt onnodig de vrijwilligers die hierbij betrokken zijn.

De tweede oorzaak is gelegen in het feit dat de VVD (steun)fractie nu al enkele maanden twee wethouders probeert te chanteren met de op dat moment nog onbekende resultaten van het onderzoek. Bijna wekelijks was deze chantage onderwerp van gesprek in het College. Ook de betrokken sportbeleidsmedewerker werd onder druk gezet om te zorgen dat er geen informatie boven tafel kwam over de aanleg van sportvelden in Hofland.

Een en ander met als doel een hogere financiële bijdrage van de gemeente te ontvangen voor de aanleg van drie nieuwe kunstgrasvelden op sportpark Hofland.

Jan Vlaar, Ineke Langerak 19 april 2018

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024