Geplaatst op:10-04-2018
Bijgewerkt op:10-04-2018 08:25

Benschop veel te sterk voor Focus

Bron: Leo Oudshoorn

Nummer twee Focus was voor Benschop nog de enige concurrent voor het kampioenschap. Bij winst zou de voorsprong uitgebouwd worden tot 10 punten. Met daarna nog vijf wedstrijden te gaan zou de titel wel erg dichtbij komen. De Benschoppers lieten er geen gras over groeien en bij de rust stonden ze al op een comfortabele voorsprong.

Ook Patrick Maton, wiens vader enkele dagen geleden was overleden, speelde net als Niels Beeres na goed overleg met de familie mee. Het werd net als vorige week met Niels een memorabele wedstrijd voor hem. Benschop startte uitstekend en zette Focus direct onder druk met goed voetbal.

Al in de 7e minuut was het raak voor Benschop. Jeroen Lamboo draaide een corner naar de tweede paal waar David Verweij met een prima kopbal keeper Michel Sprong kansloos liet. 0-1.

Benschop stoomde door en in de 25e minuut was het weer raak. Jonathan Antonio kreeg van achteruit een diepe bal en passeerde zijn directe tegenstander en de keeper. In plaats de bal in het verlaten doel te schieten schonk hij de bal aan Patrick Maton en liet hem de 0-2 maken. Wat een prachtig gebaar.

Echt een kippenvel moment. Focus kwam nauwelijks op de helft van Benschop, maar een vrije trap vanaf rechts dwarrelde door de wind wat voor het doel van Benschop en Bram vd Berg wist de bal met het hoofd in het Benschop doel te krijgen 1-2. Benschop was er niet door aangeslagen en ging sterk door.

In de 40e minuut ontworstelde David Verweij zich van zijn tegenstander en met een geweldige knal verdween de bal onhoudbaar in de bovenhoek 1-3. Net voor de rust kwam de 1-4 op het bord. David Verweij raakte de bal niet helemaal goed en de omhoog geschoten bal ging richting het doel. Keeper Sprong botste met een collega en de meegesleurde Patrick Maton kon koppend de bal het laatste zetje meegeven. 1-4. Het betekende ook gelijk einde wedstrijd voor Patrick, want hij moest gehecht worden aan zijn kin.

Na de mooie eerste helft ging Benschop wat rustiger aan doen maar Focus had niet de macht om het Benschop nog moeilijk te maken. Focus keeper Sprong kreeg nog wel het nodige te verwerken maar de aanvallers van Benschop hadden hun kruid al in de eerste helft verschoten.

Een slippertje door laconiek uit verdedigen leverde nog wel een doelpunt van Focus op in de 88e minuut. Odijk kopte de eindstand 2-4 in. De vreugde over de overwinning was groot. Wat een geweldige vriendengroep is het. Heel Benschop is trots op zijn jongens, Dat bleek weer eens uit het enorme aantal mensen, dat in Culemborg was om de jongens te ondersteunen na die verschrikkelijke twee weken.

Zaterdag staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Maarssen op het programma. Uit wonnen we daar in de laatste minuut met 2 -3. Bij winst en een verliespartij van Focus bij Desto kan de kampioensvlag gehesen worden. Dus kom zaterdag naar het sportpark en maak dan misschien dit prachtige scenario mee.

Opstelling: Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse, Niels Beeres, Jurgen Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden, Jimmy Vendrig, (73e min Jeroen Roodenburg), Jonathan Antonio, Jeroen Lamboo, Martijn de With, Patrick Maton,( 46e min Stef Elings) en David Verweij, (80e min Thomas Banfi).