StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:08-04-2018
Bijgewerkt op:08-04-2018 18:10

Nieuwe coalitie in Montfoort

Bron: VVD Montfoort
  

VVD, Progressief Akkoord, D66 en Inwonersbelangen gaan onderhandelen over nieuwe coalitie in Montfoort

 VVD Montfoort, Progressief Akkoord, D66 Montfoort en Inwonersbelangen Montfoort-Linschoten gaan om de tafel om een nieuw college te vormen in Montfoort. Dat is het resultaat van twee ronden verkennende gesprekken. Partijen verwachten dat zij op basis van hun inhoudelijke programma’s tot een akkoord kunnen komen. Met 9 zetels hebben genoemde partijen een groot draagvlak in de raad.

‘De voorgestelde coalitie doet recht aan zowel de verkiezingsuitslag als aan de belangrijke uitdagingen waar de gemeente Montfoort voor staat’, aldus VVD-bestuurslid Mathieu Andriessen. De verkennende gesprekken vonden plaats in de afgelopen weken sinds de gemeenteraadsverkiezingen. De partijen gaan de komende tijd onderhandelen over inhoudelijke invulling van een akkoord.

De VVD werd tijdens de afgelopen verkiezingen de grootste partij in Montfoort en nam na de verkiezingen het voortouw in het proces om te komen tot een nieuwe coalitie.

Noot redactie:

Op de vraag waarom er verliezers bij de vorming van een coalitie worden betrokken, ontvingen wij van de woordvoerder van de VVD, Dhr. Andriessen de navolgende reactie:

We denken met deze coalitie recht te doen aan de wens van de kiezer (9 zetels is een flinke meerderheid en er doen 2 partijen mee die zetels wonnen) en tevens denken we met deze partijen effectief de problemen te kunnen aanpakken waar Montfoort voor staat. 

De vraag “waarom niet alleen met de partijen die stemmen/ zetels wonnen” is de reactie dat ze in de verkennende gesprekken hebben geconstateerd dat D66 en IBML op verschillende punten inhoudelijk gemiddeld dichter bij VVD en Progressief Akkoord liggen dan de andere partijen.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024