StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:20-03-2018
Bijgewerkt op:20-03-2018 17:13

Gemeenteraad Montfoort wil via arbitrage uit elkaar met IJsselstein

Bron: gemeente Montfoort
  

De gemeenteraad van Montfoort heeft ingestemd met arbitrage voor de financiële en juridische afwikkeling van de Gemeenschappelijke Regeling UW Samenwerking.

Het bestuur hecht er grote waarde aan de regie te houden en wil via arbitrage kiezen voor een snelle maar zorgvuldige ontvlechting van de UW Samenwerking. Om te voorkomen dat de financiële en juridische afwikkeling van de beëindiging van de Gemeenschappelijke Regeling UW Samenwerking, een obstakel wordt bij de ontvlechting, heeft het bestuur van Montfoort het initiatief tot arbitrage genomen. Beide colleges hebben de raden voorgesteld arbitrage in te zetten. De gemeenteraad van Montfoort is nu akkoord.

Het college van Montfoort gaat nu graag met het college van IJsselstein aan de slag om verder invulling te geven aan de voorwaarden voor arbitrage en het aantrekken van arbiters. Mocht dit nuttig zijn om voortgang en eensluidendheid in het proces te krijgen, dan zullen wij de Provincie vragen in deze bemiddelend op te treden.

Plan van aanpak ontvlechting

Tijdens de arbitrage gaat de organisatorische ontvlechting gewoon door. De UW Samenwerking wordt omgebouwd naar twee gemeentelijke organisaties. Daarbij is het uitgangspunt dat de dienstverlening onverstoord doorgang vindt (going concern). Voor de organisatorische ontvlechting is een plan van aanpak in voorbereiding dat naar verwachting in mei 2018 aan de beide gemeenteraden zal worden voorgelegd.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024