StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:23-10-2017
Bijgewerkt op:23-10-2017 22:10

Bloemrijk Montfoort van start gegaan

Bron: gemeente Montfoort
  

Start Bloemrijk Montfoort in Montfoort
Iets later dan verwacht, maar nu dan toch! Bloemrijk Montfoort is onlangs van start gegaan in Montfoort. Binnen het project worden groenstroken en middenbermen langs de openbare wegen worden aangepakt en zowel duurzaam als kwalitatief ingericht.
Bloemrijke, vaste planten
Kenmerk van deze manier van groenonderhoud zijn vaste planten die het hele jaar door kleur hebben. In ieder jaargetijde gebeurt er wel iets in het groen. Door afwisseling in kleur ziet het er zowel verzorgd als kleurrijk uit. Inwoners kunnen genieten van uitbundig bloeiende en kleurige beplantingen die zeer gezond en sterk zijn en tegen een stootje kunnen. Bijkomend voordeel is vaak minder zwerfvuil en minder hondenpoep, want de ervaring leert dat we zuiniger zijn op ruimtes die er mooi uitzien. Bovendien vragen de vaste planten minder aandacht in onderhoud.

Achtergrond Linschoten
Aanleiding voor het project zijn de goede bevindingen in Linschoten. In de realisatie van het project Linschoten Noord is de openbare buitenruimte ingericht volgens het principe ‘Zorgeloos Groen’. Met dit concept wordt gestreefd naar een fraaie groene openbare ruimte die tegelijkertijd duurzaam en onderhoudsarm is. Ook heeft het positieve effecten op de gezondheid, biodiversiteit en de veiligheid. De ervaringen in Linschoten zijn bijzonder positief. Bewoners zijn erg tevreden over de inrichting en de uitstraling. Het groen ziet er na een jaar nog goed uit en heeft bovendien weinig onderhoud nodig.

De oorspronkelijke planning was om afgelopen voorjaar te starten met de aanleg van het groen. Echter, door de wegwerkzaamheden van de provincie aan de N228 is het project uitgesteld.
Bloemrijk in Linschoten

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024