Bijgewerkt op:23-10-2017 12:46

Gehandicapt v.v. Montfoort houdt punten in eigen huis

Bron: Dick ten Hoonte

Afgelopen zaterdag moest Montfoort het om diverse redenen stellen zonder Nicolai Verbiest, Joey van Ede, Denny Berkouwer, Bart Roelofs, Dion Gerritsen en Eddy Vorm. Dat betkende voor het team een hele aderlating en er moest dus heel wat gepuzzeld worden door de technische staf van Montfoort.

Er werd dan ook een beroep gedaan op oud 1e elftalspelers Andy van Vliet en Gerben Drost. Doordat Nick Besamusca na een kleine test toch in de basis kon starten hoefde laatstgenoemde zich echter niet om te kleden. Positief was wel de terugkeer van Max Verweij en Jurdany Koster bij de selectie. Ook de talentvolle Danny Versloot (16 jaar) was speciaal voor deze wedstrijd aan de wedstrijdselectie toegevoegd.

Om aansluiting te houden met de top was winst min of meer een must. De vraag was dan ook of Montfoort met het behoorlijk uitgedunde team een positief resultaat zou behalen tegen de ploeg, die na een slow start juist tegen titelkandidaat DUNO uit Doorwerth liet zien over een sterk team te beschikken.

Vanaf de 1e minuut was het echter de thuisploeg, die het spel dicteerde. Al na enkele minuten was het raak, toen Chris Resida uit een melee van spelers zijn voet achter de bal wist te krijgen en de score opende. Na een klein kwartier was het Ricardo Bakker, die uit een hoekschop de bal vol op de pantoffel nam, maar zijn inzet via de grond en keeper Schennink naast zag gaan.

Zo waren er in de 1e helft voldoende mogelijkheden voor Montfoort om de wedstrijd al voortijdig te beslissen.

De grootste kans was er na 36 minuten spelen voor Marck van Baal, die een uittrap van doelman Schennink blokkeerde. Zijn schot ging rakelings naast, waardoor 1-0 de ruststand was.

Na de thee was de 1e kans voor Montfoort, maar de inzet van Miquel Ballo ging over.

Slaagde Woudenberg er in de 1e helft nauwelijks in een kans te creëren, ditmaal lukte dat na 6 minuten spelen wel en het was het Mark de Graaf, die de ploegen op gelijke hoogte bracht. De Woudenbergers putten hier moed uit  en kregen het gevoel, dat er meer viel te behalen. De betere kansen waren echter  voor de thuisploeg. Zo was Nick Koppers in de 62e minuut met een vrije trap gevaarlijk, maar doelman Schennink wist in 2e instantie redding te brengen. Even later onderschepte Don Mimpen een aanval, speelde de bal perfect naar de mee opgekomen Miquel Ballo, maar deze zag zijn inzet over gaan.

Een kwartier voor tijd kwam, na een lange blessure, de van Forum Sport overgekomen Jurdany Koster in het veld om zijn eerste minuten te maken in de competitie.

Even leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, maar in de 83e minuut was het Miquel Ballo, die het beslissende doelpunt voor zijn rekening nam, waardoor opnieuw de volle winst werd behaald.

Door deze winst komt Montfoort op 12 punten en stijgt de ploeg van Aart Jan van Boksel naar een 4e plaats, slechts een enkel punt van de top 3 verwijderd.

Aanstaande zaterdag moet zijn ploeg het opnemen tegen SVL, de ploeg die met slechts 2 punten, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld, op een 12e plaats bivakkeert. In het verleden liet Montfoort tegen ploegen, die lager op de ranglijst stonden, regelmatig de nodige punten liggen. Onder leiding van van Boksel lijkt Montfoort met deze traditie te breken .

Met het naderend einde van de 1e periode kan puntverlies fataal zijn en dat wil de ploeg, die met de nodige ambitie, aan deze competitie begonnen is, niet laten gebeuren. Het is dan ook wel te hopen, dat de volle ziekenboeg, de komende weken een beetje leegloopt.