StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:06-06-2017
Bijgewerkt op:06-06-2017 16:14

IJsselsteinse nachtboa's moeten vernielingen halt toeroepen

Bron: Zenderstreek
  

De gemeente IJsselstein huurt twee speciale nachtboa's in om in de weekenden langs de zogeheten loop- en slooproutes vernielingen en andere vormen van uitgaansoverlast tegen te gaan.

De buitengewone opsporingsambtenaren lopen en rijden in de weekenden van middernacht tot 06.00 uur 's morgens langs de routes waar op vrijdag- en zaterdagnacht veel meldingen binnenkomen van vernielingen en geluidsoverlast. Dit zijn veelal de doorgaande routes vanuit het centrum naar de wijken en naar de omliggende plaatsen.

Om de overlast tegen te gaan heeft de gemeenteraad op initiatief van GroenLinks, VVD en CDA structureel 50.000 euro beschikbaar gesteld.

In de maand mei zijn de boa's in de nachtelijke uren ingewerkt door het team stadstoezicht. Via de horecatelefoon staan zij in verbinding met de politie in de binnenstad. Via de horecatelefoon kunnen dan signalen worden doorgegeven van bijvoorbeeld luidruchtige jongeren die de binnenstad verlaten. De zomermaanden worden gebruikt om ervaring op te doen.

De twee boa's worden ingehuurd, zodat dit toezicht niet ten koste gaat van de reguliere boa-capaciteit op doordeweekse dagen.

Burgemeester Patrick van Domburg is verheugd dat de boa's van start zijn gegaan: "IJsselstein heeft een bruisende binnenstad met gezellige en goede restaurants en kroegen. Helaas gedraagt niet iedereen zich op weg naar huis. Dit is minder prettig voor de mensen die al op één oor liggen. En onacceptabel is dat een klein groepje meent dat ze ook vernielingen moet aanrichten. Ik ben blij met de inzet van deze nachtboa's, waarmee we IJsselstein weer veiliger kunnen maken en het aantal vernielingen een halt kunnen toeroepen."

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024