StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:04-04-2017
Bijgewerkt op:04-04-2017 15:52

Raadsvergadering 3 april 2017 te Montfoort

Bron: redactie RSM Aad van der Veen
  

De voorzitter burgemeester van Hartskamp opent de vergadering met de mededeling dat zij vanaf vandaag officieel in Montfoort woonachtig is. Zij bedankt eenieder voor de bloemen en overige attenties. De heer Everts (IBLM) is vandaag afwezig.

Aan de agenda worden toegevoegd de 2 moties van Progressief Akkoord en Lokaal Montfoort met betrekking tot de kunstgrasvelden. Zij zullen na de normale bespreekpunten worden behandeld.

Het eerste bespreekpunt is de herontwikkeling van het terrein “IJsseloord”. Hiervoor zijn 2 amendementen ingediend door het PAK en Inwonersbelangen. De heren Snoek (PAK) en Verkaik (IBLM) lezen hun wijzigingsvoorstellen voor. Het PAK gaat vooral over uitbreiding van de kaders voor het terrein. Zo willen zij dat nu reeds wordt vastgelegd dat een aantal punten bij de vaststelling va het bestemmingsplan geregeld zijn. Onder anderen dat een landschapsinrichtingsplan moet leiden tot meer natuurkwaliteit.

Dhr. Verkaik wil dat de droogschuur bestemd voor 5 paarden wordt verhoogd van 4 naar 4,5 meter, dit in verband met het dierenwelzijn. Hierna volgt een discussie over het voorstel. De meeste raadsleden zijn blij dat er na een jarenlang traject van overleg nu een concreet plan ligt, waar zowel de initiatiefnemers, de firma Jan Snel en Dhr. Hadelkamp, maar ook de omwonenden en de stichting Hugo Kotestein zich in kunnen vinden.

Opmerkelijk was het verwijt wat Dhr. van Eijk (CDA) deed richting het PAK dat hij niet vooraf was geïnformeerd over het tot stand komen van het amendement oftewel, waarom hij niet op de hoogte was van de afspraken met de initiatiefnemers, die toch duidelijk in het amendement waren verwoord. Dhr. Bezuijen (D66) wilde van de heer Verkaik weten waarom of de droogschuur nu omhoog moest, gaat het nu over paarden of “giraffen ”aldus spreker. Hierna kon tot stemming worden overgegaan. De Hr. Vink (VVD) verlaat de zaal.  Bij het amendement van het PAK stemden 10 voor en 3 (IBLM en LM) tegen. Het amendement van IBLM werd met 8 voor en 5 tegen aangenomen. Tegenstemmers waren het PAK, D66 en de VVD (Mevr. Driesse). Het raadsvoorstel werd unaniem aanvaard.

Het volgende punt op de agenda was de verordening op de lijkbezorgingsrechten. Vooral Dhr. van de Heuvel (CU) had grootte moeite met de periode van 10 jaar, omdat na die periode het ruimen van een graf een te korte periode is om dit op een ordentelijke wijze te doen., onder anderen vanwege het gebruik van medicijnen door de overledene. Dhr. Vink vond dit onzin, want er zijn wel meer beroepen, waar dit voorkomt.

Vervolgens kwam wethouder Vlaar met een opmerkelijke oplossing. Na 10 jaar wordt wel de grafsteen verwijderd, maar mogen de stoffelijke resten nog 5 jaar blijven liggen. Hij gaat dat meenemen in de werkinstructie. Het raadsvoorstel werd met 13 voor en 1 tegen (LM) aanvaard.

Over het integrale beleidsplan Sociaal domein 2017 e.v. kan men kort zijn. Na een 3-tal complimenten over het stuk (IBLM, SGP en CDA) werd het voorstel unaniem aanvaard.

Toen waren de 2 moties ingediend door het PAK en LM aan bod. Deze 2 moties waren ingediend, vanwege de grote maatschappelijke onrust die er op dit moment is binnen de Montfoortse samenleving. En dan vooral over de aanleg van de 3 nieuwe velden, waarop het college voornemens is wederom de rubbergranulaatkorrels (afgekort SBR) te leggen. Het verschil tussen de 2 moties was vooral dat Dhr. Jonkers (LM) het proces niet wilde verstoren en geen tijd verloren wilde laten gaan door alleen het aanbestedingsproces aan te passen, dit terwijl Dhr. Snoek (PAK) de zaken op “Hold” dus voorlopig stoppen wilde zetten. Dit natuurlijk met grotere consequenties voor o.a. het te bouwen scholencomplex en eventueel groot onderhoud van het huidige scholencomplex aan de van Damstraat. Het leverde een behoorlijk pittige discussie op, vooral over het feit wat nu wel en niet waar is. De meningen liepen soms ver uiteen, vooral over het feit of het rapport van de RIVM nu leidend moet zijn, of het gezonde verstand. Het bleek ook wel dat veel raadsleden worstelden met datgene wat nu juist is, maar wat wel kon worden geconstateerd, is dat ook in de omgeving al veel gemeenten en sportverenigingen niet het risico willen lopen en overstappen naar een andere vorm van opvulling van het kunstgras.

Na een door de heer Verkaik (IBLM) aangevraagde schorsing om te overleggen met de 2 indieners, trok Dhr. Jonkers (LM) zijn motie in en werd de motie van Dhr. Snoek (PAK) aangepast. Zo moet wethouder Langerak voor 1 mei in overleg treden met de verenigingen en de SBSH (stichting beheer sportvelden Hofland) over geschikte alternatieven en moet zij met een nieuw voorstel komen voor de laatste raadsvergadering op 26 juni.

Dit leverde vooral felle kritiek op van wethouder Langerak, omdat zij allerlei problemen voorzag. Zoals bijvoorbeeld dat het budget niet toereikend is, dat het vooruitschuiven niet kan en dat realisatie van de kunstgrasvelden pas in 2018 kan plaats vinden. Ook kon zij de veiligheid van andere korrels, ondanks dat al veel gemeenten hiertoe zijn overgestapt niet garanderen. De motie werd in stemming gebracht en werd met 10 voor en 4 tegen aanvaard. Dhr. v.d. Heuvel (CU) Mevr. Driesse (VVD) Dhr. Timmerarends (SGP) en Dhr. Severs (CDA) waren de tegenstemmers.

Hierna kon de voorzitter de vergadering wat in eerste instantie met een korte agenda ook een korte avond leek om 23.15 de vergadering sluiten en wenste iedereen een wel thuis.

 

  



Meer berichten in deze categorie:
Raadscommissie vergaderingen april 2024 (27-03-2024)
Vraag structurele subsidie 2025 aan voor 12 april (26-03-2024)
Melding openbare ruimte? Geef het aan ons door! (22-03-2024)
Waardevolle bomenlijst (22-03-2024)
Energietoeslag 2023 aanvragen (22-03-2024)
Informatieavond dementie 4 april 2024 (19-03-2024)
Tijdelijke antikraakbewoning in leegstaande school Van Damstraat (19-03-2024)
Tijdelijk antikraakbewoning in leegstaande school Van Damstraat (16-03-2024)
Informatieavonden over verduurzaming goed bezocht (15-03-2024)
Stadspark Montfoort en Ecopark Linschoten krijgen natuurspeelplaats (11-03-2024)
Illegale gasaftap en bewoning Linschoten (07-03-2024)
Agenda Raadsvergadering 18 maart 2024 (07-03-2024)
Aanslag gemeentelijke belastingen komt eraan (03-03-2024)
Ophalen grof tuinafval: geef het voor woensdag 6 maart door (27-02-2024)
Nieuw reisdocument nodig? (26-02-2024)
Vergoeding voor eigen risico zorgverzekering (26-02-2024)
Samen opvoeden en opgroeien: denk en praat mee! (26-02-2024)
Webinar financiële regelingen mantelzorgers op 19 maart (23-02-2024)
Meedenkavond 29 februari: bereikbaarheid en veiligheid Linschoten (22-02-2024)
Raadscommissie vergaderingen 4 en 5 maart 2024 (22-02-2024)
Wie beslist als er sprake is van dementie? 7 maart (21-02-2024)
De toekomst voor dorpshuis De Vaart en Burgemeester de Geusplein (21-02-2024)
Burgemeester sluit units aan Lindeboomsweg in Montfoort (15-02-2024)
Informatieavond '5 redenen om nu te verduurzamen' (14-02-2024)






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024