StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:07-03-2017
Bijgewerkt op:07-03-2017 12:16

Raadsvergadering 6 maart 2017

Bron: redactie RSM Aad van der Veen
  

Nadat de voorzitter de vergadering had geopend met de mededeling dat de heren Vink (VVD) en Everts (IBLM) afwezig waren en een mededeling dat er door de SGP een motie over een niet op de agenda opgenomen onderwerp werd ingediend, kon een samengestelde commissie de geloofsbrieven van de forumleden voor het CDA M. Van Kooten en H. Treur controleren. Hierna werden beiden door de voorzitter beëdigd. Tijdens een korte schorsing was er gelegenheid om beiden te feliciteren met hun benoeming.

De leden van de Auditcommissie werden benoemd, te weten: C.l. Jonkers (LM), H. Treur (CDA), L.A.W. Snoek (PAK), P.C de Jonge (D66). De heer Modderman (D66) wordt voorzitter en de heer Schaap (CU) zijn plaatsvervanger.

Hierna kwam de motie, die werd voorgelezen door de indiener, Dhr. Timmerarends (SGP) Hij stelde voor om als Raad en College mee te doen met de actie "Ik pas".  Dat wil zeggen dat er op het stadskantoor, na afloop van vergaderingen in de actiemaand maart geen alcohol wordt genuttigd na afloop van de vergadering. De meeste raadsleden, waaronder een aantal medeondertekenaars D66, PAK en CDA vonden de motie sympathiek. Maar de meesten hadden grote moeite met 2 overwegingen, waarin de vastenperiode en het lijden van Christus werden benoemd. Dit is volgens sprekers niet terecht, omdat er scheiding moet zijn tussen kerk en staat.

Na een korte schorsing werden deze 2 punten er uitgehaald.

Na de schorsing stelde de voorzitter, dat eenieder moest stemmen op persoonlijke titel. Hierna hadden de meeste raadsleden een stemverklaring en werd de motie 10 voor en 3 tegen (VVD, LM en dhr. Burgers) aangenomen.

Nadat de rest van de agenda werd behandeld, kon de voorzitter om 20.55 uur de vergadering sluiten en iedereen uitnodigen voor een glas fris in de centrale hal.


 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024