StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:24-11-2015
Bijgewerkt op:24-11-2015 11:01

Veel gemeenten nog in de race voor Wecycle-sponsorcheques

Bron: Ted van Hintum
  

Inleveren oude apparaten support lokaal goed doel

Goede doelen in meer dan 100 gemeenten zijn nog in de race voor een sponsorcheque van 1.000 euro voor een lokaal goed doel. Inwoners van alle gemeenten scoren punten als zij afgedankte kleine elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) naar hun milieustraat brengen. De 25 gemeenten die op 1 januari 2016 de meeste punten per inwoner hebben verzameld, ontvangen elk van Wecycle een sponsorcheque van € 1.000,-. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste.

Als inwoners op hun milieustraat e-waste inleveren, kunnen zij ter plekke op hun smartphone naar de actiesite om in te checken. Via GPS wordt herkend of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner de punten voor het goede doel scoren. Ook de inleveraars zelf maken kans op mooie prijzen. Bekijk hier de tussenstand. Lokale goede doelen die vaker terugkomen op de lijst zijn onder meer voedselbanken, scouting, repair cafés en oranjeverenigingen. Alle gemeenten hebben nog tot eind dit jaar om in de top 25 te komen of hun plek te verbeteren. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Meer apparaten en lampen recyclen

Doel van de inleveractie is om het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Nieuwe keuze lokaal goed doel

Elke gemeente in Nederland kon een lokaal goed doel kiezen voor de eerste fase van de campagneperiode, die loopt tot eind dit jaar. Gemeenten kunnen nog tot de kerst voor de tweede fase (1 januari – 30 april 2016) een nieuw goed doel kiezen waarvoor de inwoners punten kunnen scoren. De puntentelling per inwoner gaat op 1 januari weer terug naar nul.

De 25 gemeenten die op 30 april 2016 de meeste punten per inwoner hebben verzameld, ontvangen elk van Wecycle een sponsorcheque van € 1.000,-.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs.  Meer informatie: wecycle.nl.

De gemeentewerf in Montfoort is open op:
Elke 2e en 4e zaterdag van de maand van 9:00- 12:00 uur
Elke woensdag en vrijdag van 13:30-15:30 uur.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024