StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-07-2015
Bijgewerkt op:03-07-2015 09:36

Koning Willem Alexander op bezoek in Oudewater

Bron: Redactie Midland FM / Oudewater 750
  

In dit weekend herdenkt Oudewater dat het 750 jaar geleden stadsrechten kreeg. Oudewater behoorde met een klein groepje andere steden tot de eerste erkende steden van Nederland. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zet luister bij aan die feestelijke gebeurtenis. Want hij vereert onze stad, morgen, vrijdag 3 juli met een bezoek. Niet omdat we één van de eerste steden in Nederland werden, maar omdat Oudewater één van de twaalf steden was die in 1572 deelnam aan de Eerste Vrije Statenvergadering in Dordrecht. Daar kozen die twaalf Hollandse steden voor Willem van Oranje als hun politiek leider. En omdat Oudewater destijds voor de Oranjes koos, kiest de Koning er nu voor om Oudewater te bezoeken.


Foto Oudewater.net

Mocht je er niet bij kunnen zijn, Midland FM zendt dit uiteraard live uit. De uitzending start om 13.30. Verslaggevers langs de route en in de kerk zorgen ervoor dat je niets mist.

De Koning woont vanaf 14.00 uur in de Grote Kerk een feestelijke bijeenkomst bij. Het ontstaan van de Staat der Nederlanden vormt daarbij een belangrijk thema. Naast deze officiële plechtigheid zal ook een buitenprogramma deel uitmaken van het bezoek van de Koning.

Programma:

14.00 uur Aankomst Koning bij de Grote kerk en besloten bijeenkomst in de Kerk, waarbij vrijwilligers van Oudewater 750 en verenigingen uit Oudewater zijn uitgenodigd. Ook bestuurlijke gasten, sponsoren en de ambassadeurs van het feestjaar zijn hierbij aanwezig. Volg dit live via grote schermen op het plein voor de Kerk en op de Markt.

14.50 uur Wandelroute van de Koning van de Grote kerk naar de Markt. Route: Noorder Kerkstraat, Zuider Kerkstraat, Wijdstraat, Visbrug, Korte Havenstraat, Markt, Peperstraat. De route is te volgen op de schermen. Op alle plekken langs de route kun je staan, met uitzondering van de Wijdstraat. Deze is gereserveerd voor de basisschoolkinderen van Oudewater en Hekendorp.

15.05 uur Onthulling watermonument aan de Peperstraat. Ook dit is live te volgen op de schermen op de Markt en bij de Grote Kerk.

15.10 uur Start vaarroute met de Geelbuik via de Haven en Hollandse IJssel naar het Arminiusplein. Langs de Noord- en West-IJsselkade en de Havenstraat kun je de route het beste bekijken.

15.20 uur Aankomst van de Geelbuik bij het Arminiusplein en wandelroute naar Abrona.

15.25 uur Besloten bijeenkomst met enkele genodigden bij Abrona en aansluitend vertrek Koning.

http://www.oudewater750jaar.nl/images/map_koning_def.jpg voor de plattegrond van de route.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Unlimited House Party


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024